Το MANK του David Fincher αποκαλύπτεται και μπαίνει στη λίστα για ταινία της χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον Δεκέμβριο η πρεμιέρα αποκλειστικά στο Netflix
08 Οκτωβρίου 2020 19:10
Το MANK του David Fincher αποκαλύπτεται και μπαίνει στη λίστα για ταινία της χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Μόνο με ένα τόσο ταιριαστό trailer θα μπορούσε να αποκαλυφθεί η πρώτη κανονική ματιά στο επερχόμενο φιλμ του David Fincher με τίτλο MANK, που αναμένεται να προβληθεί μέσα από τη "συχνότητα" του Netflix. Πρόκειται για το πολυπόθητο project που ετοίμαζε εδώ και πολλά χρόνια ο σκηνοθέτης των "Seven" και "The Social Network", το οποίο θα μας μεταφέρει στη χρυσή εποχή του Χόλιγουντ για αυτό και το ασπρόμαυρο κάδρο με τον κόκκο και τις "γρατσουνιές" από το φιλμ προσδίδουν ένα άλλο ύφος στην ταινία.

Συγκεκριμένα τη δεκαετία του '30 ο Herman J. Mankiewicz ετοιμάζει πυρετωδώς το σενάριο του Citizen Kane. Θα μεταφερθούμε λοιπόν στα παρασκήνια και το making of του θρυλικού φιλμ του Orson Welles, καθώς θα δούμε μέσα από τα μάτια του καυστικού κοινωνικού σχολιαστή και αλκοολικού σεναριογράφου εκείνα τα γεγονότα. 

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του "Mank" συναντάμε τον βραβευμένο με Όσκαρ Gary Oldman, την Amanda Seyfried, τη Lily Collins καθώς και τους: Arliss Howard, Tom Pelphrey, Sam Troughton, Ferdinand Kingsley, Tuppence Middleton, Tom Burke, και Charles Dance

Το soundtrack της ταινίας επιμελούνται οι συχνοί συνεργάτες του Fincher και βραβευμένοι με Όσκαρ συνθέτες, Trent Reznor και Atticus Ross

Να αναφέρουμε πως ένας από τους καλύτερους σεναριογράφους αυτή τη στιγμή, ο Aaron Sorkin (Steve Jobs, Social Network), είδε το φιλμ και το εκθείασε λέγοντας πως είναι τόσο μαγευτικό που ξεπερνά και τα στάνταρ του Fincher. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο πέρα από το να απολαύσετε το πρώτο άκρως παλιομοδίτικο trailer (με ελληνικούς υπότιτλους) και με αυτό βάζει από τώρα υποψηφιότητα για μια από τις ταινίες της χρονιάς χωρίς αμφιβολία. 

Το MANK θα κάνει ντεμπούτο σε επιλεγμένους κινηματογράφους και στο Netflix στις 4 Δεκεμβρίου 2020