Ο Robert Downey Jr. θέλει σύμπαν ταινιών για τον δικό του Sherlock Holmes

Πότε όμως θα βγει το Sherlock Holmes 3 με τον Guy Ritchie;
07 Οκτωβρίου 2020 08:22
Ο Robert Downey Jr. θέλει σύμπαν ταινιών για τον δικό του Sherlock Holmes

Η ιδέα ενός Sherlock Holmes 3 με τον Robert Downey Jr. στον εμβληματικό ρόλο του Βρετανού ντετέκτιβ υπάρχει από το 2011 όταν και έκανε πρεμιέρα το Sherlock Holmes: A Game of Shadows. Υποτίθεται πώς το project υπάρχει στα σκαριά και τα γυρίσματα θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει ήδη όμως τελικά φαίνεται ότι έχει βαλτώσει. 

Δεν αποκλείεται οι προσπάθειες του Downey Jr. να επικεντρώνονται σε αυτόν ακριβώς τον στόχο, μετά την οριστική και αμετάκλητη απόφασή του να αποσυρθεί από τον ρόλο του Tony Stark/ Iron Man μετά το "κύκνειο άσμα" του στο Avengers: Endgame. Ο πασίγνωστος ηθοποιός μίλησε πρόσφατα για την κρυφή του αγάπη αποκαλύπτωντας ότι θέλει να επεκτείνει το σύμπαν του δικού του Sherlock στα πρότυπα της Marvel και του MCU.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Innovation Festival της Fast Company δήλωσε:

Σε αυτό το σημείο, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει ένα "mystery-verse" και τα διηγήματα του Conan Doyle είναι τα κυρίαρχα του είδους. Ακόμη και μέχρι σήμερα. Επομένως, για εμένα, γιατί να κάνεις μια τρίτη ταινία, εάν εφόσον δεν βάλεις κάποιες spinoff φοβερές ιδέες διαφορετικότητας, και άλλων εποχών ή και στοιχείων; 

Πρώτον καταστάσεις όπως αυτές του Benoit Blanc (Knives Out) και του Ηρακλή Πουαρό δεν στέκουν. Δεύτερον λατρεύω τα μυστήρια και παρόλο που απέχω από τα κινηματογραφικά σύμπαντα τώρα, θα έκανα τα πάντα για να φέρω σε αυτό το πλαίσιο ένα νέο κεφάλαιο. 

Μάλιστα, η γυναίκα του και συνεργάτιδά του, Susan Downey, πρόσθεσε πώς σίγουρα "υπάρχουν ευκαιρίες για να γίνει πχ ένα spinoff από χαρακτήρες της τρίτης ταινίας και να μεταφερθεί σε σειρά για το HBO και το HBO Max", κάτι που είναι και της μόδας". 

Δεν ξέρουμε εάν θα πετύχει αυτό το ομολογουμένως τρανό όραμα του RDJ για έναν χαρακτήρα όπως ο Sherlock, όμως τόσο το box office όσο και το κοινό είχαν ανταποκριθεί περίφημα στο μοναδικό στιλ που έφερε ο ίδιος του σε συνεργασία με την σκηνοθεσία του Guy Ritchie

Την τελευταία φορά που μάθαμε κάποια πληροφορία για τo Sherlock Holmes 3 ήταν όταν η Warner Bros. μετέφερε την ημερομηνία πρεμιέρας για το 2021. Τώρα με την παράξενη κατάσταση που δημιουργεί ο κορωνοϊός όμως τίποτα δεν είναι σίγουρο.