Τα γυρίσματα του Avatar 2 ολοκληρώθηκαν όπως επιβεβαίωσε ο James Cameron (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Παρά τα εμπόδια που έβαλε ο κορωνοϊός στην παραγωγή
25 Σεπτεμβρίου 2020 20:02
Τα γυρίσματα του Avatar 2 ολοκληρώθηκαν όπως επιβεβαίωσε ο James Cameron (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές στην ιστορία του σινεμά και αναμφίβολα μια από τις πιο αναμενόμενες ταινίες των επόμενων ετών -μιας και δε βγαίνει μόνο ένα sequel αλλά τέσσερα συνολικά. Ο λόγος για το Avatar 2 για το οποίο μάθαμε δια στόματος του ίδιου του δημιουργού και σκηνοθέτη, James Cameron, πώς ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματά του, παρά τις αντίξοες συνθήκες που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού. 

Την αποκάλυψη έκανε ο Cameron μιλώντας με τον Arnold Schwarzenegger για την προώθηση ενός περιβαλλοντικού συνεδρίου στην Αυστραλία:

"Λοιπόν, ο COVID μας χτύπησε τη πόρτα όπως όλους. Χάσαμε περίπου 4μησι μήνες γυρισμάτων. Ως αποτέλεσμα έπρεπε να το καθυστερήσουμε έναν χρόνο παραπάνω για τον Δεκέμβριο του 2022. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουμε έναν έξτρα χρόνο να ολοκληρώσουμε την ταινία γιατί την ημέρα που θα παραδώσουμε το Avatar 2 θα πρέπει να τελειώνουμε και το Avatar 3. Είμαστε 100% έτοιμοι με το Avatar 2 και περίπου 95% έτοιμοι με το Avatar 3. Οπότε είμαστε τυχεροί που επιλέξαμε την Αυστραλία ως τον τόπο γυρισμάτων πριν από χρόνια."

Για ακόμη μια φορά μέσα από το Instagram του παραγωγού Jon Landau πήραμε μια ακόμη γεύση από το πλατό του Avatar 2. Εδώ και καιρό ο Landau μας έδωσε πολλές κλεφτές ματιές στις επικές υποθαλάσσιες σκηνές που θα έχει η ταινία, ενώ τώρα οι παρακάτω φωτογραφίες απεικονίζουν μια μάχη ανθρώπων που λαμβάνει χώρα στον πλανήτη Pandora.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Garrett Warren, 2nd Unit Director, gives stuntman Steve Brown some notes before a take. Garrett, Richard Bluck (2nd Unit DP) and the Kiwi team have been getting some great shots. Keep it up.

A post shared by Jon Landau (@jonplandau) on Sep 23, 2020 at 10:17am PDT

Αξίζει να σημειώσουμε πως μετά το Avatar 2, οι επόμενες ταινίες που θα ολοκληρώσουν την επική πενταλογία θα κυκλοφορήσουν ως εξής: 

  • Avatar 3 (20 Δεκεμβρίου 2024)
  • Avatar 4 (18 Δεκεμβρίου 2026)
  • Avatar 5 (22 Δεκεμβρίου 2028)

Συνολικά, τα τέσσερα sequels θα κοστίσουν πάνω από $1 δις συνολικά στη Disney, κάνοντάς το αυτομάτως μια από τις ακριβότερες παραγωγές που έγιναν ποτέ.