To Sound of Metal με τον Riz Ahmed ίσως να είναι στις ταινίες της χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Δείτε το πρώτο trailer για το δραματικό φιλμ της Amazon Studios
25 Σεπτεμβρίου 2020 08:48
To Sound of Metal με τον Riz Ahmed ίσως να είναι στις ταινίες της χρονιάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε όσους άρεσαν τα "Whiplash" και "A Star is Born", η Amazon Studios ετοιμάζει μια νέα δραματική ταινία που θεματικά δανείζεται και από τα δύο προαναφερθέντα βραβευμένα με Όσκαρ φιλμ. Ο λόγος για το Sound of Metal, το οποίο ύστερα από μια επιτυχημένη πορεία στα φεστιβάλ προ-πανδημίας, παρουσιάζεται ευρέως για πρώτη φορά μέσα από το trailer του που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Το δραματικό φιλμ που σκηνοθετεί ο Darius Marder του "The Place Beyond the Pines" πρωταγωνιστεί ένας drummer της punk, που τον υποδύεται ο Riz Ahmed και ύστερα από μερικές ηλεκτρισμένες εμφανίσεις, αρχίζει να χάνει την ακοή του. Το γεγονός αυτό του γκρεμίζει τον κόσμο γύρω του αφού δεν μπορεί να παίξει πλέον και νομίζει πως η ζωή του τελειώνει άδοξα όπως και η καριέρα του. Η κοπέλα του (Olivia Cooke), με την οποία παίζουν στην ίδια μπάντα, όμως προσπαθεί να του μαζέψει τα συντρίμμια του και αποφασίζει να τον στείλει σε μια κλινική που μπορεί να βοηθηθεί ψυχολογικά και να ανακάμψει. 

Όπως θα δείτε στο trailer παρακάτω, η εμπειρία της κώφωσης και το sound design της ταινίας είναι το μεγάλο της ατού πέρα από μια ερμηνεία του Ahmed, που πιθανότατα να είναι η καλύτερη της καριέρας του, ενώ δεν αποκλείεται να το δούμε και στα φετινά Oscars. 

To Sound of Metal θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένους κινηματογράφους στις 20 Νοεμβρίου και στο Amazon Prime Video στις 4 Δεκεμβρίου 2020