Η Warner Bros. παίζει να καθυστερήσει τα Wonder Woman 1984 και Dune

H εταιρία παραγωγής έχει σκοπό να βοηθήσει την εμπορική πορεία του Tenet
10 Σεπτεμβρίου 2020 09:49
Η Warner Bros. παίζει να καθυστερήσει τα Wonder Woman 1984 και Dune

Έχουμε γράψει επανειλημμένα πόσο ρευστό και συνεχώς μεταβαλλόμενο είναι το κλίμα στη βιομηχανία του σινεμά -και όχι μόνο, λόγω φυσικά της πανδημίας. Με το TENET να συνεχίζει με αργά και σταθερά βήματα την εμπορική του πορεία παγκοσμίως, τουλάχιστον οι ΗΠΑ απέδειξαν ότι οι σκοτεινές τους αίθουσες δεν μπορούν να σηκώσουν πολλά blockbusters ταυτοχρόνως και αυτό φαίνεται πως το έχει αντιληφθεί η Warner Bros. Pictures.

Η εταιρία παραγωγής παίζει, λοιπόν σύμφωνα με πληροφορίες του Deadline, να καθυστερήσει το Wonder Woman 1984 καθώς και το DUNE με σκοπό να βοηθήσει το φιλμ του Christopher Nolan να ανασάνει μόνο του στους κινηματογράφους, χωρίς να αποσπάται το κοινό από άλλες μεγάλες κυκλοφορίες. Το σχέδιο βγάζει νόημα μιας και τόσο το sequel της Patty Jenkins όσο και το επικό reboot του Denis Villeneuve αποτελούν ταινίες-σταθμός για το mainstream και μη κοινό που αναμένεται σαφώς να το φέρουν πίσω στις αίθουσες. 

Οι πληροφορίες λένε πώς από τις αρχές Οκτωβρίου που είναι προγραμματισμένο το sequel του Wonder Woman, θα μετακινηθεί για τα μέσα Νοεμβρίου ή Δεκεμβρίου, αφήνοντας έτσι άπλετο χώρο στο TENET να κυριαρχήσει και την περίοδο του Halloween που στις ΗΠΑ θεωρείται πολύτιμο slot. Άλλωστε οι κινηματογράφοι σε μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Νέα Υόρκη και το Los Angeles δεν θα ανοίξουν τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου-αρχές Οκτωβρίου, σύμφωνα με αναλυτές. 

Τον Οκτώβριο άλλωστε θα δούμε να κονταροχτυπιούνται τα Candyman της Universal Pictures και το "Death on the Nile" της Fox/ Disney. Ένα ακόμη μεγάλο blockbuster που αποτελεί ερώτημα για το εάν θα μετακινηθεί είναι το Black Widow. Το φιλμ της Marvel Studios αναμένεται στις 6 Νοεμβρίου και οι πηγές του Deadline λένε πως η Disney είναι διατεθειμένη να το καθυστερήσει εκ νέου απλώς δεν το έχει επισημοποιήσει.