Η νέα ταινία του David Fincher στο Netflix, με τίτλο "Mank", αποκαλύπτεται και κοιτά τα Oscars κατάματα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Θα μας μεταφέρει στα πυρετώδη γυρίσματα του θρυλικού Citizen Kane του Orson Welles
06 Σεπτεμβρίου 2020 13:51
Η νέα ταινία του David Fincher στο Netflix, με τίτλο "Mank", αποκαλύπτεται και κοιτά τα Oscars κατάματα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένα project που ήθελε εδώ και χρόνια να φέρει στη μεγάλη οθόνη ο David Fincher επιτέλους πραγματοποιείται και έχουμε την πρώτη ματιά σε αυτό. Ο καταξιωμένος σκηνοθέτης των "Seven", "The Social Network" και "Fight Club" επιστρέφει μετά από 6 χρόνια κινηματογραφικής απουσίας με τη νέα του ταινία, το Mank που ετοιμάζει μαζί με το Netflix και για το οποίο κυκλοφόρησαν τα πρώτα στιγμιότυπα. 

Σε αυτά βλέπουμε το εξαιρετικό cast που θα πρωταγωνιστεί με τον βραβευμένο με Όσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου, Gary Oldman ως Herman J. Mankiewicz, την Lily Collins, την Amanda Seyfried ως Marion Davies, τον Arliss Howard ως Louis B. Mayer και τον Tom Burke στο ρόλο του Orson Welles. 

Η ταινία θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του '30 και την ιστορία του σεναριογράφου Herman J. Mankiewicz, στην προσπάθειά του ενάντια στο χρόνο να ολοκληρώσει το σενάριο του θρυλικού "Citizen Kane" του Orson Welles. Μέσα από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, θα μας μεταφέρει στα παρασκήνια της ταινίας-σταθμός για το σινεμά, για την οποία ο Mankiewicz μαζί με τον Welles κέρδισαν τότε το Όσκαρ Καλύτερου Σεναρίου, αλλά υπήρχε πάντα διαμάχη για τα credits του ποιος το έγραψε πραγματικά. 

Με ασπρόμαυρο κάδρο ο Fincher για πρώτη φορά στην καριέρα του θα συνεργαστεί στη νέα του ταινία με τον κινηματογραφιστή Erik Messerschmidt, με τον οποίο συνεργάστηκαν στη σειρά του, Mindhunter. Θα δούμε λοιπόν και την αγάπη του Fincher για τις σκιές, τα κοντράστ και τα noir πλάνα να ξεπηδούν περισσότερο από ποτέ. 

Το soundtrack έχουν αναλάβει οι συνήθεις συνεργάτης του Fincher, Trent Reznor και Atticus Ross, ενώ ήδη προβλέπεται να είναι ένα από τα φαβορί στην κούρσα των ερχόμενων βραβείων Όσκαρ. 

Το Mank αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στα μέσα του χειμώνα και μένει να μάθουμε την ακριβής ημερομηνία.