Στον αέρα το Black Panther 2 - Ποια είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Marvel Studios 

Την ώρα που ακόμη το Hollywood θρηνεί τον χαμό του Chadwick Boseman

Στον αέρα το Black Panther 2 - Ποια είναι τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Marvel Studios

O ξαφνικός θάνατος του Chadwick Boseman το περασμένο Σάββατο συγκλόνισε τον κόσμο, καθώς ήταν ένας πολύ κλειστός κύκλος ανθρώπων που γνώριζε για την σοβαρή κατάστασή του. Από το 2016 ο Boseman πάλευε με τον καρκίνο αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω συνεχίζοντας κανονικά τις υποχρεώσεις του, ενώ εδραίωσε τη θέση του ώς ένας από τους πιο λατρεμένους ήρωες της Marvel στο υποψήφιο για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Black Panther

Έγινε γνωστό μέσα από το έγκυρο ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter πως μόλις μια χούφτα ανθρώπων ήξεραν την κατάστασή του από το οικογενειακό του περιβάλλον, μαζί με τον συνεργάτη του, Logan Coles, τον επι χρόνια χρόνια μάνατζέρ του Michael Greene, τον προπονητή του Addison Henderson αλλά και τον σκηνοθέτη του "42", Brian Helgeland, μέσα από την ταινία του οποίου έγινε γνωστός στο Χόλιγουντ. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως όλα αυτά τα χρόνια κανένας μα κανένας στη Marvel Studios δεν γνώριζε την κατάστασή του, ούτε είχε ψιλιαστεί κάποιος κάτι στην παραγωγή του Black Panther. Κατάφερε κιόλας να αποφύγει τις ιατρικές εξετάσεις που τα στούντιο κάνουν σε τέτοιες παραγωγές.

Μάλιστα, ο επικεφαλής της Marvel Studios, Kevin Feige, έμαθε τα νέα μία ώρα πριν την επίσημη ανακοίνωση του θανάτου του Boseman, μέσω ενός mail. Μέχρι να διαβάσει το mail αυτό, ο ηθοποιός είχε ήδη φύγει από τη ζωή. 

Με το sequel όμως να έχει ήδη ανακοινωθεί επίσημα από πέρυσι τον Αύγουστο στο D23 Expo, τα πλάνα αυτά βρίσκονται στον αέρα. To στούντιο προσπαθεί ακόμα να θρηνήσει τον χαμό του, καθώς και να σχεδιάσει αναπόφευκτα την επόμενη μέρα, η οποία τους βρίσκει παντελώς πελαγωμένους. 

Είναι πρωτοφανής η περίπτωση αυτή του Black Panther στην ιστορία του σινεμά, όπου πεθαίνει ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ταινίας, γύρω από τον οποίο έχει χτιστεί ένα ολόκληρο franchise. Παρόμοιες περιπτώσεις είναι ο θάνατος του Paul Walker του Fast & Furious, της Carrie Fisher του Star Wars και του Heath Ledger στο The Dark Knight. Πιο κοντά όμως στην περίπτωση του είναι αυτή του Brandon Lee που ήταν ο πρωταγωνιστής στο The Crow (Το Κοράκι), ο οποίος πέθανε στο πλατό της ταινίας, μόλις μερικές μέρες πριν ολοκληρωθούν τα γυρίσματα της. 

Το πιο τραγικό κομμάτι της υπόθεσης είναι πως ο Chadwick Boseman πίστευε ότι θα νικούσε την ασθένειά του για αυτό και δεν το είπε σε κανέναν άλλον. Μόλις μια εβδομάδα περίπου πριν τον θάνατό του έμαθε τα δυσάρεστα νέα για το πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση του.

Στο άρθρο του THR γίνεται λόγος πως η Disney έχει αρκετές επιλογές στο πώς να προχωρήσει. Κυρίως όμως είναι δύο τα τινά: η μία είναι να αντικατασταθεί ο Boseman από άλλον ηθοποιό, κάτι που όμως θα εξαγριώσει τους fans και θα φέρει τον οποιονδήποτε ηθοποιό σε μια παράτυπη σύγκριση. Η δεύτερη επιλογή είναι πιο βιώσιμη και θέλει την αδερφή του T'Challa, τη Shuri της Letitia Wright να γίνεται η βασίλισσα της Wakanda και η νέα Black Panther. Αυτό θα είναι κιόλας και ένα σενάριο που στα comics έχει συμβεί. 

Ωστόσο, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γίνουν σχετικές ανακοινώσεις, επομένως θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι να μάθουμε τι θα γίνει με το μέλλον του χαρακτήρα στο MCU, μιας και τώρα η Marvel έχει αφοσιωθεί στο να τιμήσει τη μνήμη του ηθοποιού. 

0 σχολια