To "Rising Phoenix" αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες των Παραολυμπιακών Αγώνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ιστορία των Παραολυμπιακών στο νέο ντοκιμαντέρ του Netflix
16 Αυγούστου 2020 19:22
To "Rising Phoenix" αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες των Παραολυμπιακών Αγώνων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί φέτος λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού να ήταν ένα καλοκαίρι χωρίς μεγάλα αθλητικά event και κυρίως το μεγαλύτερο όλων, αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αναγκάστηκαν να μετατεθούν για το 2021. Το ίδιο σαφέστατα συνέβη και με τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το Netflix, ωστόσο, δεν χάλασε τον προγραμματισμό του και ετοιμάζει ένα ειδικό ντοκιμαντέρ με τίτλο "Rising Phoenix" το οποίο θα αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες των Παραολυμπιακών Αγώνων, η οποία σύμφωνα με την περιγραφή αποτελεί την τρίτη μεγαλύτερη αθλητική εκδήλωση του πλανήτη. 

Στον "Αναδυόμενο Φοίνικα", όπως θα τιτλοφορείται στην Ελλάδα, θα δούμε τεράστιους αθλητές και Παραολυμπιονίκες να μιλούν για την δική τους ιστορία, πώς ξεπέρασαν τα προβλήματά τους, νίκησαν όσους τους αμφισβητούσαν και μετέτρεψαν τα κορμιά τους σε κάτι υπεράνθρωπο. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι Bebe Vio (Ιταλία), Ellie Cole (Αυστραλία), Jean-Baptiste Alaize (France), Matt Stutzman (ΗΠΑ), Jonnie Peacock (Ην. Βασίλειο). Ryley Batt (Αυστραλία), Ntando Mahlangu (Νότιος Αφρική) και Tatyana McFadden (ΗΠΑ) και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Ian Bonhote.  

Αν και η Ολυμπιακή Επιτροπή ποτέ δεν διαφήμιζε τους Παραολυμπιακούς όσο τον μεγάλο του αδερφό, ίσως το ντοκιμαντέρ αυτό να δώσει μια νέα πνοή και να αλλάξει την γενικότερη αντίληψή μας. 

Η πρεμιέρα του Rising Phoenix έχει προγραμματιστεί για τις 26 Αυγούστου 2020 και παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το trailer του με ελληνικούς υπότιτλους.