Οι δημιουργοί του Avatar: The Last Airbender αποχωρούν από τη live-action βερσιόν του Netflix

Και τώρα τι γίνεται;
13 Αυγούστου 2020 13:32
Οι δημιουργοί του Avatar: The Last Airbender αποχωρούν από τη live-action βερσιόν του Netflix

Δυσάρεστα νέα έρχονται από την παραγωγή της live-action σειράς του Avatar: The Last Airbender. Οι Michael Dante DiMartino και Bryan Konietzko, δημιουργοί της ιστορικής animated σειράς ανακοίνωσαν την αποχώρησή τους από το project, σπάζοντας έτσι τη συνεργασία τους με το Netflix

Ο DiMartino έκανε την ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του, αφήνοντας υπόνοιες πως το όραμά τους με αυτό του Netflix δεν συμβάδιζε: 

Πολλοί από εσάς μου ζητάτε να σας δώσω updates σχετικά με το live-action Avatar του Netflix. Μπορώ επιτέλους να σας πω ότι πλέον δεν συμμετέχω στο project. Τον περασμένο Ιούνιο και μετά από δύο χρόνια δουλειάς, ο Bryan Konietzko και εγώ πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αποχωρήσουμε από την παραγωγή. Παρά το ότι το Netflix είχε δεσμευτεί να τιμήσει το όραμά μας για αυτή την διασκευή και να μας υποστηρίξει στην δημιουργία της, δυστυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν όπως ελπίζαμε. 

Επίσης, συνέχισε λέγοντας: "Κοιτάξτε τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Οι παραγωγές είναι δύσκολες. Τυχαίνουν και απρόβλεπτα γεγονότα. Τα πλάνα πρέπει να αλλάζουν. Και κάθε φορά που τέτοιες στιγμές συνέβησαν στην καριέρα μου, προσπαθώ να είμαι σαν ένας Air Nomad και να προσαρμόζομαι. Κάνω το καλύτερο δυνατό για να πάω με το ρέμα, χωρίς να δίνω σημασία στα εμπόδια. Ακόμη, όμως, και ένας Nomad ξέρει πότε να ξεκόψει και να προχωρήσει."

Άφησε όμως και τις αιχμές του για το project:

"Και ποιος ξέρει; Μπορεί η live-action βερσιόν του Netflix του Avatar να έχει τα φόντα να βγει καλή. Μπορεί να βγει ένα σόου που μπορεί να απολαύσετε εν τέλει. Για αυτό όμως που είμαι σίγουρος είναι πως οποιαδήποτε βερσιόν καταλήξει στην οθόνη, δε θα είναι αυτή που ο Bryan και εγώ οραματιστήκαμε ή σκοπεύαμε να κάνουμε."

Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αυτή η αποχώρηση δε σημαίνει και ότι σταματάει να ασχολείται με το σύμπαν του "Avatar". Από την πλευρά του το Netflix έκανε την εξής δήλωση:

Έχουμε απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό για τους Michael και Bryan και την ιστορία που δημιουργήσαν με την σειρά κινουμένων σχεδίων Avatar. Ωστόσο επέλεξαν να αποχωρήσουν από το live-action project και εμπιστευόμαστε την δημιουργική ομάδα και την βερσιόν τους."

Tags: