"Θα είναι η δυσκολότερη ταινία που έκανες ποτέ" είπε ο Nolan στην μοντέρ του Tenet

Είχε δίκιο; Θα το μάθουμε στις 26 Αυγούστου
13 Αυγούστου 2020 12:34
"Θα είναι η δυσκολότερη ταινία που έκανες ποτέ" είπε ο Nolan στην μοντέρ του Tenet

H Jennifer Lame είναι μια από τις πιο γνωστές και καταξιωμένες μοντέρ εκεί έξω, έχοντας δουλέψει σε μερικές εξαιρετικές ταινίες όπως τα "Manchester by the Sea", "Hereditary" και πρόσφατα στο οσκαρικό "Marriage Story". Η ποιότητα της δουλειάς της τράβηξε την προσοχή του Christopher Nolan ο οποίος την επέλεξε για να δουλέψει στο άκρως αναμενόμενο Tenet, καθώς ο συνήθης συνεργάτης του στο μοντάζ, Lee Smith, ήταν απασχολημένος με το 1917 του Sam Mendes. 

Όντας η μεγαλύτερη παραγωγή στην καριέρα της Lame θα ήταν ταυτόχρονα και η πιο απαιτητική, ειδικά όταν ο σκηνοθέτης του Interstellar, είναι γνωστός πως έχει τις δικές του παραξενιές στο πλατό. Τη δουλειά της Lame επαίνεσαι ο Nolan σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο ICG Magazine, αποκαλύπτοντας πως στην πρώτη τους συνάντηση είχε προειδοποιήσει την μοντέρ για το τι θα ακολουθήσει:

"Το να δουλεύω με την Jen Lame για πρώτη φορά ήταν μια ευχαρίστηση. Της έκανα πλάκα όταν πρωτοσυναντηθήκαμε πώς αυτή θα είναι η πιο δύσκολη ταινία που έχει "κόψει" ποτέ και δεν είμαι σίγουρος πλέον πως θα έφερνε τώρα αντίρρηση. Το να δουλεύεις όλες αυτές τις πτυχές του πώς απεικονίζεται ο χρόνος και σε διαφορετικές κατευθύνσεις σημαίνει πως θα πρέπει να ξεφύγεις από το σενάριο, καθώς η εκτέλεση έγκειται στην σωστή μετάφραση της εικόνας."

Πράγματι, η Lame ένιωσε να τη ζώνουν τα φίδια από το περίπλοκο timeline των κοψιμάτων και το time inversion στοιχείο της ταινίας, τόσο που ο Nolan την συμβούλεψε:

"Οι ταινίες στις οποίες είχα δουλέψει μέχρι τώρα ήταν προσωποκεντρικές, οπότε απολάμβανα το μοντάζ των πιο προσωπικών στιγμών. Βρήκα τον εαυτό μου να περνάει περισσότερο χρόνο στις ήσυχες στιγμές και ίσως να με φοβίζει η δράση του. Για να το ξεπεράσω αυτό το εμπόδιο, άρχισα να σκέφτομαι τη δράση ως ένα εργαλείο που προχωράει την ιστορία, εξηγώντας και ξεφλουδίζοντας τους χαρακτήρες και το ταξίδι τους. Όταν ο Chris με είδε να ζορίζομαι από τις σεκάνς δράσης, μου επανέλαβε το σκεπτικό του: η ιστορία είναι πάντα η κινητήριος δύναμη."

Παράλληλα, η Warner Bros. έδωσε στη δημοσιότητα και αρκετές ολοκαίνουργιες αφίσες για το φιλμ του Nolan που αφορούν τις διεθνείς αγορές, με το πρώτο poster να δημοσιεύεται μέσα από το IGN. Μήπως και αυτά προσπαθούν να μας πουν κάτι για την πλοκή; Δείτε τα posters παρακάτω: 

TENET POSTERSTENET POSTERS

Να θυμίσουμε κιόλας το cast της ταινίας με τους John David WashingtonRobert PattinsonElizabeth DebickiDimple KapadiaMichael Caine, και Kenneth Branagh.

To TENET αναμένεται να προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 26 Αυγούστου.