Το Netflix θέλει να κάνει ταινίες με τους Tarantino, Nolan και Peele

Και φιλοδοξεί να είναι επιπέδου "Star Wars" και "Harry Potter"
04 Αυγούστου 2020 12:51
Το Netflix θέλει να κάνει ταινίες με τους Tarantino, Nolan και Peele

Τι και αν το μέλλον των παραγωγών του θεάματος τόσο της τηλεόρασης και του σινεμά να βαδίζει στους ρευστούς ρυθμούς της πανδημίας, χωρίς να ξέρουμε τι ακριβώς επιφυλάσσει το μέλλον για αυτές, υπάρχουν και οι streaming υπηρεσίες που φιλοδοξούν να θερίσουν ό,τι έσπειραν στη "νέα πραγματικότητα" που τις ευνοεί.

Όπως το Netflix για παράδειγμα που φιλοδοξεί να κάνει τα επόμενα "Star Wars" και "Harry Potter" από την άποψη του mainstream κοινού που θέλει να προσελκύσει. Για αυτό το θέμα μίλησε εκτενώς ο VP των πρωτότυπων ταινιών του Netflix, Tendo Nagenda στο THR, λέγοντας τα εξής:

Κοιτάμε να κάνουμε μεγάλες, κατάλληλες για όλους και για ευρύ κοινό ταινίες δράσης και περιπέτειας. Κάτι που θα είναι κοντά στο μήκος κύματος των πρώτων Star Wars ή των Harry Potter. Σαν τις οικογενειακές live-action ταινίες φαντασίες που προσφέρουν θέαμα και μπορούν να παιχτούν απροβλημάτιστα. Σαν το Jumanji για παράδειγμα, αυτός είναι ο επόμενος στόχος μάς. 

Ουσιαστικά αυτό που θέλει να κυνηγήσει με τις Netflix Original ταινίες είναι "φρέσκιες ιδέες" και projects που τα υπόλοιπα στούντιο θα έλεγαν "πάσο":

"Ο George Lucas όταν δημιούργησε το Star Wars δεν βασίστηκε σε κάποιο βιβλίο. Εάν έχει αυτού του είδους τη φαντασία, όπως οι Wachowskis με το The Matrix, τότε πιστεύουμε πως εμείς είμαστε η πλατφόρμα που θα δώσει την ευκαιρία σε αυτές τις πρωτοποριακές ιδέες και τους δημιουργούς τους." 

Βέβαια, οι φιλοδοξίες του Netflix δεν σταματούν εδώ καθώς έχει στο στόχαστρό του μερικούς από τους πιο καυτούς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, με τους οποίους θα ήθελε να συνεργαστεί μελλοντικά:

"Θα ήθελα να συνεργαστούμε με τον Jordan Peele σε μια ταινία για το Netflix. Λατρεύω επίσης τον Christopher Nolan και τον Quentin Tarantino. Πρέπει να συγκεντρώσουμε τους πόρους μας στο να βρούμε ταλέντα τέτοιου επιπέδου και να δουλέψουν για εμάς το συντομότερο δυνατόν, ώστε να κάνουν ταινίες αποκλειστικά για το Netflix."

Ίσως για τον Nolan να είναι δύσκολο αφού ο σκηνοθέτης των Inception και Interstellar έχει δηλώσει ανοιχτά το ότι δε θέλει να συνεργαστεί με το Netflix λόγω της στάσης του για τις κινηματογραφικές κυκλοφορίες. 

Στις πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις του ο Nagenda μίλησε και για το ενδεχόμενο όπου όλα θα επιστρέψουν στην κανονικότητα που ξέραμε και πώς το Netflix θα αντιδράσει:

Υπάρχουν σαφέστατα πολλές ταινίες που ο κόσμος θα θέλει να δει στο σινεμά. Απλά νομίζω πως θα υπάρχει και περισσότερη επίγνωση του ότι υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας ταινίες που ίσως να είναι και να μην είναι στις αίθουσες. Επομένως η επιλογή του θεατή δε θα είναι: "Θα πηγαίνω στο σινεμά ή θα δω κάτι στην άνεση του σπιτιού μου;" αλλά κάτι πιο κοντά στο "Τι θέλω να δώ τώρα και που μπορώ να το βρω". Εάν η απάντηση είναι "στο Netflix" και όχι στο σινεμά τότε ο κόσμος θα συνηθίσει να βλέπει περισσότερο στο σπίτι του.

Δείγμα του πόσο θέλει να επενδύσει σε τέτοιες φρέσκιες blockbuster ταινίες είναι τα λεφτά με τη σέσουλα που ρίχνει σε παραγωγές όπως το "Extraction" που έγινε η πιο δημοφιλείς ταινία στην ιστορία του Netflix και το πρόσφατο "". Τέτοιου είδους ταινίες δράσεις με φρέσκες ιδέες είναι το επερχόμενο "Project Power" (14 Αυγούστου) με τους Jamie Foxx και Joseph Gordon-Levitt, αλλά και το The Gray Man των Anthony και Joe Russo (Avengers: Endgame) με τους Ryan Gosling και Chris Evans.

Ο Nagenda μάλιστα έκανε tease πως επιφυλάσσει μπόλικο περιεχόμενο ακόμη τόσο για το υπόλοιπο του 2020 όσο και το 2021, τονίζοντας, ωστόσο, πως επιθυμεί να επιστρέψουν οι παραγωγές στα πλατό όπως και όλοι οι άλλοι και να ξεπεράσουν τις δυσκολίες της πανδημίας.