Καθυστερούν η νέα Star Wars τριλογία και όλα τα sequels του Avatar

Αναδιοργανώνει το πρόγραμμα η Disney λόγω πανδημίας
24 Ιουλίου 2020 09:08
Καθυστερούν η νέα Star Wars τριλογία και όλα τα sequels του Avatar

Όταν το μεγαλύτερο στούντιο παραγωγής του πλανήτη καθυστερεί τις άκρως αναμενόμενες και πανάκριβες παραγωγές εκατοντάδων εκατομμυρίων, λόγω της πανδημίας, καταλαβαίνετε ότι η κατάσταση ακόμη είναι διόλου ιδανική για να επανεκκινήσει η βιομηχανία, έστω και με αργούς ρυθμούς. Η Disney βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί πήρε την απόφαση να αναδιοργανώσει το πρόγραμμα κυκλοφοριών της για δύο από τα γιγαντιαία franchises που διαθέτει, τα Star Wars και Avatar, τα οποία ουσιαστικά μετατίθενται ένα χρόνο αργότερα από τις ήδη προκαθορισμένες ημερομηνίες τους. 

Σαφέστατα, το "σπίτι του Μίκυ Μάους" δεν έχει σκοπό να αφήσει το πολύτιμο slot των χριστουγέννων που με το νέο πρόγραμμα θα κυριαρχεί για κάθε χρόνο από το 2022 μέχρι και το 2028, καθώς τα Star Wars και Avatar θα εναλλάσσονται σε αυτό. 

Από τη μία, τα sequels που ετοιμάζει ο James Cameron, αυτά θα προβάλλονται κάθε Δεκέμβριο και ανά δύο χρόνια θα ακολουθούν οι συνέχειες τους:

  • Avatar 2 (16 Δεκεμβρίου 2022)
  • Avatar 3 (20 Δεκεμβρίου 2024)
  • Avatar 4 (18 Δεκεμβρίου 2026)
  • Avatar 5 (22 Δεκεμβρίου 2028)

Αξίζει να σημειωθεί πως το Avatar 2 αναμενόταν αρχικά να βγει το 2014 και εν τέλει θα προβληθεί 13 ολόκληρα χρόνια μετά την πρώτη ταινία, που έσπασε το 2009 τα ταμεία παγκοσμίως. Ο σκηνοθέτης των ταινιών, μέσα από ένα tweet έστειλε το δικό του μήνυμα για την καθυστέρηση αυτή, ευχαριστώντας τους fans για την υπομονή τους:

 

Από την άλλη, η νέα τριλογία των Star Wars θα πάρει την θέση των sequels του Avatar για κάθε χρονιά που θα λείπει από τις αίθουσες: 

  • Untitled Star Wars #1

22 Δεκεμβρίου 2023

 

  • Untitled Star Wars #2

19 Δεκεμβρίου 2025

 

  • Untitled Star Wars #3

17 Δεκεμβρίου 2027

Πρόκειται για την τριλογία που μια φορά και έναν καιρό βρισκόντουσαν στο τιμόνοι οι δημιουργοί του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss, οι οποίοι αποχώρησαν από το project τον περασμένο Οκτώβριο, καθώς υπέγραψαν χρυσό συμβόλαιο με το Netflix αξίας $250 εκατομμυρίων. Έκτοτε δεν έχουμε ακούσει τίποτα νέο για την εν λόγω τριλογία. 

Η Lucasfilm όμως δεν έχει μόνο αυτήν την τριάδα ταινιών υπό ανάπτυξη. Ήδη περιμένουμε μια Star Wars ταινία σε παραγωγή του Kevin Feige, επικεφαλής της Marvel Studios, καθώς και μια ξεχωριστή τριλογία από τον Rian Johnson, σκηνοθέτη του Star Wars: The Last Jedi, που θα διηγηθεί μια εντελώς φρέσκια ιστορία στο σύμπαν του George Lucas.