Καθυστερεί εκ νέου το TENET του Christopher Nolan - Τι θα γίνει με την κυκλοφορία του;

Πλήγμα για τους κινηματογράφους παγκοσμίως
20 Ιουλίου 2020 19:52
Καθυστερεί εκ νέου το TENET του Christopher Nolan - Τι θα γίνει με την κυκλοφορία του;

Σε μια δυσάρεστη ανακοίνωση για την βιομηχανία του κινηματογράφου, την ώρα που προσπαθεί να ορθοποδήσει εν μέσω της πανδημίας, προχώρησε η Warner Bros. Μια από τις μεγαλύτερες και πολυαναμενόμενες κυκλοφορίες, το TENET του Christopher Nolan θα καθυστερήσει επ' αόριστον, όπως έγινε γνωστό, με τις αίθουσες ανά τον κόσμο να δέχονται ένα ακόμη πλήγμα, καθώς αποτελούσε τη μοναδική ελπίδα τους ώστε να ανακάμψουν. 

Πρόκειται για την τρίτη καθυστέρηση μέσα σε μερικούς μήνες που λαμβάνει το sci-fi θρίλερ του Nolan, το οποίο αναμενόταν να κάνει πρεμιέρα στις 12 Αυγούστου, όμως η ρευστή κατάσταση της πανδημίας και η αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες, κατέστησαν ακόμη πιο αβέβαιο το κλίμα.

Ωστόσο, η Warner Bros. στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι:

"Θα μοιραστούμε μια νέα ημερομηνία κυκλοφορίας εντός του 2020 το συντομότερο δυνατό. Δεν αντιμετωπίζουμε το Tenet σαν μια παραδοσιακή παγκόσμια κυκλοφορία με σταθερή ημερομηνία και το επερχόμενο μάρκετινγκ πλάνο και πρόγραμμα διανομής θα το αντικατοπτρίζει." 

Τα σενάρια, λοιπόν, για την κυκλοφορία του επικού νέου blockbuster του σκηνοθέτη των "The Prestige" και "Interstellar" είναι πολλά και ανοιχτά. Ένα από αυτά λέει πως το Tenet θα κυκλοφορεί σταδιακά σε χώρες όπου οι κινηματογράφοι είναι ανοιχτοί ήδη και τα κρούσματα μειωμένα, όπως η Ελλάδα. Άλλωστε είχε δοθεί ημερομηνία πρεμιέρας για τη χώρα μας στις 20 Αυγούστου. 

Μήπως να ξανασκεφτεί ο Nolan την κυκλοφορία εντός των αιθουσών και να διατεθεί σε streaming υπηρεσίες ή μια ψηφιακή προβολή εντός του Fortnite -όπως έγινε πρόσφατα με μερικές από τις ταινίες του- να είναι και αυτό μια λύση;