Ο σκηνοθέτης του "The Last Jedi" εκθειάζει τα prequels του Star Wars

Χαρακτηρίζοντάς το μεταξύ άλλων ως "Μια πανέμορφη 7ωρη ταινία"
05 Ιουλίου 2020 14:28
Ο σκηνοθέτης του "The Last Jedi" εκθειάζει τα prequels του Star Wars

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η pop κουλτούρα λατρεύει να μισεί κάποια πράγματα αλλά υπάρχουν και φορές που τελικά αρχίζει να τα συμπαθεί και στο τέλος να αποτελούν αυτό που λέμε cult. Η prequel τριλογία των Star Wars είναι ένα από αυτά τα δημιουργήματα όπου τα τελευταία χρόνια αποκτά μια διαφορετική αίγλη στα μάτια των fans, δύο δεκαετίες σχεδόν μετά την κυκλοφορία της. Τα The Phantom Menace, Attack of the Clones και Revenge of the Sith όσο και αν έχουν πολλά μελανά σημεία, δεν μπορεί κανένας να πει πως δεν πρόσφεραν πολλά στο lore του σύμπαντος και πως αποτελούν αγνά "παιδιά" του George Lucas, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. 

Ο σκηνοθέτης του Star Wars: The Last Jedi, έχοντας νιώσει και ο ίδιος στο πετσί του τι σημαίνει ένθερμη fanbase βρίσκεται στο εύρος αυτών που εκτιμούν την prequel τριλογία. Όταν ένας follower στο Twitter του ζήτησε να πει μερικά καλά λόγια για τα prequels, ο Rian Johnson απάντησε:

"Ο Lucas έκανε μια πανέμορφη 7ωρη ταινία για παιδιά σχετικά με το πώς το δικαίωμα και ο φόβος της απώλειας ενός ανθρώπου, μπορεί να μετατρέψει ένα καλό άτομο σε φασιστή και το έκανε σπάζοντας κάθε τεχνολογικού είδους φράγμα, φέρνοντας την επανάσταση στον τρόπο γυρισμάτων εδώ και 30 χρόνια."

Από τη μια ο Johnson μέσα σε λίγες γραμμές δίνει το "ζουμί" του τι εστί Anakin Skywalker και τον λόγο που έγινε εξαρχής αυτή η τριλογία και από την άλλη εκθειάζει το πόσο μπροστά ήταν τεχνολογικά, σε ειδικά εφέ και CGI ο τρόπος με τον οποίο γυρίστηκαν, θέτοντας στάνταρ για την βιομηχανία. 

Εσείς συμφωνείτε με την άποψη του Johnson για τα Prequels; Ποια είναι η δική σας άποψη; τη θέλουμε στα σχόλια.