Ο Will Smith θα παίξει στο Emancipation, τη νέα μεγάλη παραγωγή του Apple TV+

Η πιο ακριβή φεστιβαλική απόκτηση στην ιστορία είναι της Apple
04 Ιουλίου 2020 13:40
Ο Will Smith θα παίξει στο Emancipation, τη νέα μεγάλη παραγωγή του Apple TV+

Η Apple έχει βαλθεί να τονώσει τη νεοσύστατη συνδρομητική υπηρεσία της με μεγάλες παραγωγές, όπως το άκρως αναμενόμενο επόμενο φιλμ του Martin Scorsese με τίτλο "Killers of the Flower Moon" με τον Leonardo DiCaprio αλλά και το Greyhound με τον Tom Hanks.

Μια ακόμη ενδιαφέρουσα πρόταση έρχεται να προστεθεί στο Apple TV+ καθώς η εταιρία θα προβάλλει το Emancipation, με τον βραβευμένο με Όσκαρ Will Smith και τον Antoine Fuqua (Training Day, The Equalizer) να κάθεται στην σκηνοθετική καρέκλα. Η ταινία θα εξιστορεί την περιπέτεια του Peter, ενός έγχρωμου σκλάβου που δραπέτευσε και κατέληξε στον Στρατό της Ένωσης κατά την περίοδο του αμερικανικού εμφυλίου, αφού κατάφερε να επιβιώσει για δέκα μέρες στους επικίνδυνους αχανείς βάλτους της Λουιζιάνα. Μάλιστα, πολλά από τα γεγονότα στο σενάριο θα βασίζονται σε πραγματικές μαρτυρίες και τα χειρόγραφα του ίδιου του Peter. 

Αυτή είναι η ακριβότερη απόκτηση φεστιβαλικής ταινίας στην ιστορία από τις Κάννες. Η Apple έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη με το Emancipation να ακούγεται πως κόστισε περί τα $120 εκατομμύρια, νικώντας μεγάλα στούντιο όπως Warner Bros., MGM, Lionsgate και Universal. 

Τα γυρίσματά του Emancipation αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2021, χωρίς ωστόσο να δοθεί ημερομηνία πρεμιέρας στο Apple TV+