Αναμένονται περισσότερες R-rated animated ταινίες εξαιτίας του κορωνοϊού

Τουλάχιστον αυτό πιστεύει η πρόεδρος της Sony Pictures Animation
04 Ιουλίου 2020 13:09
Αναμένονται περισσότερες R-rated animated ταινίες εξαιτίας του κορωνοϊού

Κανείς δεν μπορεί ακόμη να δώσει απάντηση στο πώς θα μοιάζει το μέλλον του κινηματογράφου στην μετά-κορωνοϊού εποχή και πόσο πολύ θα έχει επηρεαστεί το κλίμα και οι συνθήκες εργασίας. Ήδη από τα αυστηρά μέτρα προστασίας ενάντια στον COVID-19 που έχουν ανακοινωθεί ανά τον κόσμο για τις παραγωγές θα πρέπει να γυρίζονται με φειδώ σκηνές με πλήθη, μάχης και ερωτικές σκηνές, καθώς θα απαιτούν λίγη παραπάνω δημιουργικότητα για να βγουν στο γυαλί όσο πιο φυσικά γίνεται. 

Η Sony Pictures όμως φαίνεται πως θα βασιστεί στον τομέα των κινουμένων σχεδίων και του animation γενικότερα, ώστε να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια. Η πρόεδρος του Sony Pictures Animation, Features και Series, Kristine Belson, μίλησε στο Deadline για το πώς ο κορωνοϊός θα αλλάξει άρδην τις ταινίες κινουμένων σχεδίων. 

Εν ολίγοις, οι ταινίες κινουμένων σχεδίων δε θα απευθύνονται αποκλειστικά σε οικογένειες από εδώ και εμπρός:

Δε νομίζω πως θα βλέπουμε πολλές οικογενειακές animated ταινίες επειδή έχουν υπερκορεστεί. Θα υπάρξουν περισσότερες R-rated animated ταινίες. Δουλεύουμε μάλιστα σε μερικές αυτή τη στιγμή και είμαστε ενθουσιασμένοι για την πρώτη που θα βγάλουμε. Νομίζω θα αρχίσετε να βλέπετε περισσότερες PG-13 ταινίες κινουμένων σχεδίων, κάτι που δεν έγινε ποτέ ξανά, με πολύ πιο έντονη δράση. 

Η Sony άλλωστε είναι εξοικειωμένη με τις ταινίες κινουμένων σχεδίων για ενήλικες, καθώς το 2016 κυκλοφόρησε το Sausage Party του Seth Rogen, αποτελώντας τεράστια εμπορική επιτυχία για το στούντιο. 

Φαίνεται πως η επιπτώσεις της πανδημίας και η ρευστή κατάσταση που ήδη έχει φέρει με τη μετακίνηση των συνεργείων και ηθοποιών και την ασφάλεια των ταξιδιών, θα κάνει δύσκολο το κλίμα για να γυριστούν αρκετές παραγωγές σε live-action μορφή. Η Sony το έχει μυριστεί αυτό και ήδη έκανε κινήσεις προς αυτό, οπότε δεν αποκλείεται να μάθουμε για αντίστοιχες κινήσεις από άλλα μεγάλα studio.