Μάθαμε πώς προέκυψε ένα στοιχείο του πρώτου Spider-Man που μισήθηκε από τους fans

Ποιανού ιδέα ήταν;
21 Ιουνίου 2020 17:51
Μάθαμε πώς προέκυψε ένα στοιχείο του πρώτου Spider-Man που μισήθηκε από τους fans

Πριν ο Sam Raimi αναλάβει την σκηνοθεσία του τότε Spider-Man με τον Tobey Maguire, ο James Cameron των "Terminator" και "Alien" ήταν αυτός που θα καθόταν στην καρέκλα του σκηνοθέτη. Μια από τις ιδέες που είχε ο σκηνοθέτης του "Avatar" ήταν και ένα από τα στοιχεία που δεν άρεσαν καθόλου στους fans του Ανθρώπου Αράχνη, παρά το ότι αποτελεί μια τριλογία υπόδειγμα τόσο για τον χαρακτήρα όσο και για τις superhero ταινίες.

Αυτό ήταν οι οργανικοί εκτοξευτήρες ιστού της Tobey Maguire βερσιόν του χαρακτήρα, κάτι ασυνήθιστο για τα δεδομένα και το lore των κόμικς, καθώς ο Peter Parker ανέκαθεν έφτιαχνε τους δικούς του εκτοξευτές για να μετακινείται στους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης. 

Ο σεναριογράφος του πρώτου Spider-Man, David Koepp, αποκάλυψε πως την ιδέα αυτή είχε αρχικά ο Cameron και θεώρησε πως ήταν καλή ιδέα να τους κρατήσει, όπως είπε στο IGN:

Είχε μερικές πολύ καλές ιδέες μέσα. Μου άρεσαν οι οργανικοί web shooters, τους οποίους κάποιοι άρεσαν και κάποιοι όχι, αλλά ήταν δική του ιδέα και χάρηκα που την χρησιμοποίησα.

Παρά το ότι οι οργανικοί web shooters δεν συνάδουν με το lore, ήταν μια προσθήκη που είχε λογική στην Sam Raimi τριλογία, η οποία έδινε έμφαση στην αλλαγή που υπέστη το σώμα του Peter Parker, ούτως ώστε να θυμίζει περισσότερο αράχνη.

Για την ιστορία, δείτε τις άλλες πιο comic πιστές εκδόσεις των εκτοξευτήρων ιστού του Spider-Man:

Web Shooters στο The Amazing Spider-Man 2.

Web shooters στο Spider-Man: Far From Home