Το John Wick πήρε αυτόν τον τίτλο επειδή ο Keanu Reeves μπέρδευε το όνομά του

Η κακιά συνήθεια των χαρακτήρων του Reeves
30 Μαΐου 2020 15:06
Το John Wick πήρε αυτόν τον τίτλο επειδή ο Keanu Reeves μπέρδευε το όνομά του

Απίστευτο κι όμως αληθινό αυτό που ήδη διαβάσατε στον τίτλο. Κάποτε το John Wick δεν ονομαζόταν όπως ο ομώνυμος χαρακτήρας του. Ο δημιουργός και σεναριογράφος του φιλμ, Derek Kolstad, αποκάλυψε πως στα πρώιμα στάδια της παραγωγής η ταινία είχε τον τίτλο "Scorn" (σ.σ. Ο Περιφρονημένος), μια σωστή περιγραφή δηλαδή ενός πρώην δολοφόνου που ψάχνει εκδίκηση. Ποιο ήταν όμως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε;

Ο αστέρας του -μετέπειτα- franchise, Keanu Reeves δεν μπορούσε να πει σωστά το όνομά του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Επομένως ήταν ο λόγος που άλλαξε ολόκληρη η ονομασία του franchise. Όπως δήλωσε ο Kolstad χαρακτηριστικά:

Ο μόνος λόγος που ονομάζεται John Wick είναι επειδή ο Keanu αναφερόταν συνεχώς σε αυτόν ως John Wick. Και το marketing είχε απηυδήσει και είπε "παιδιά θα δώσουμε 4-5 εκατομμύρια δολάρια σε τσάμπα διαφήμιση, οπότε θα το πούμε John Wick αντί για Scorn. Τώρα δεν μπορώ καν να φανταστώ πως θα το λέγαμε έτσι. 

Αυτό οφείλεται σε μια παράξενη συνήθεια του Reeves να υποδύεται χαρακτήρες με το όνομα John, κάτι το οποίο έχει παραδεχτεί ο ίδιος του σε συνεντεύξεις στο παρελθόν και αν προσέξετε τη φιλμογραφία του, πράγματι, έτσι είναι. 

Στο Point Break του 1991 υποδυόμενος τον Johnny Utah: 

Στο Much Ado About Nothing του 1993 υποδυόμενος τον Don John:

Ως Johnny Mnemonic στην ομώνυμη ταινία του 1995:

Ως John Constantine στην ταινία Constantine του 2005.

Ως John Wall στην ταινία Generation Um... του 2012:

Τελικά η αλλαγή αυτή -εξαιτίας της παραξενιάς του Reeves- βγήκε σε καλό για τον...John Wick και την μετέπειτα πορεία του.