Ένα κανονικό Boeing 747 κατέστρεψε ο Nolan στα γυρίσματα του “Tenet”

“Ήταν πιο αποτελεσματικό από τη χρήση CGI εφέ”
27 Μαΐου 2020 11:54
Ένα κανονικό Boeing 747 κατέστρεψε ο Nolan στα γυρίσματα του “Tenet”

Το TENET είναι η νέα υπερπαραγωγή του Christopher Nolan που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του μέσα στο καλοκαίρι (αν όλα πάνε καλά λόγω πανδημίας). Το φιλμ έχει εκτιμώμενο προϋπολογισμό σε budget τα $205 εκατομμύρια, κάτι που δεν βλέπουμε τόσο συχνά, αφού μιλάμε για μια ταινία που δεν είναι μέρος ενός μεγάλου franchise.

Όπως μαθαίνουμε από το GamesRadar, υπάρχει μια σκηνή μέσα στην ταινία που περιλαμβάνει ένα αεροπλάνο που συντρίβεται σε ένα υπόστεγο, το οποίο είδαμε στο δεύτερο επίσημο trailer. Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Nolan, η καλύτερη επιλογή για εκείνη τη σκηνή ήταν να αγοράσουν ένα αληθινό Boeing 747 και να το «καταστρέψουν».

Ο Nolan λέει ότι αρχικά σχεδίαζε να γυρίσει τη σκηνή χρησιμοποιώντας “μινιατούρες” και διάφορα set-pieces σε συνδυασμό με οπτικά εφέ, αλλά μόλις υπολόγισε το κόστος, αποφάσισε ότι θα ήταν "πιο αποτελεσματικό" να αγοράσει και να συντρίψει ένα πραγματικό αεροπλάνο στην κάμερα.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, στην sci-fi περιπέτεια του Nolan πρωταγωνιστούν οι John David Washington, Robert Pattinson, Elizabeth Debicki και Aaron Taylor-Johnson.

Το TENET έχει προγραμματιστεί για τους κινηματογράφους στις 17 Ιουλίου, αν όλα κυλήσουν ομαλά.