Το νέο trailer του TENET του Christopher Nolan κόβει την ανάσα

Έκανε πρεμιέρα μέσα από το Fortnite
22 Μαΐου 2020 08:07
Το νέο trailer του TENET του Christopher Nolan κόβει την ανάσα

Έναν ασυνήθιστο αλλά πανέξυπνο εργαλείο χρησιμοποίησε η Warner Bros. για να κυκλοφορήσει το νέο trailer του TENET, την νέα ταινία του Christopher Nolan (Inception, Dark Knight Trilogy, Dunkirk), καθώς έκανε πρεμιέρα μέσα από το βιντεοπαιχνίδι Fortnite της Epic Games. Μια πρακτική που ακολούθησε και το Star Wars: The Rise of Skywalker πρόσφατα. 

Στα νέα πλάνα που προσφέρει το trailer θέλει να δώσει τόσες απαντήσεις στο σενάριο ώστε να γαργαλίσει πονηρά το μυαλό μας και όπως φαίνεται τα καταφέρνει. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι το σενάριο του Tenet αναμένεται να μας...κουφάνει, ακριβώς ότι έκαναν δηλαδή τα Inception, Prestige και Interstellar.

Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει, ο χαρακτήρας του John David Washington θα προσπαθήσει να αποτρέψει τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο με τη χρήση του ενός παράξενου φαινομένου, που αναφέρεται ως "inverse" και προκαλεί αυτά τα αντιστραμμένα σκηνικά όπου ο χωροχρόνος παλινδρομείται. Το concept για ακόμη μια φορά φαντάζει τρελό και η δράση πραγματικά κόβει την ανάσα.

Αξίζει να αναφερθεί πως αποτελεί και την ακριβότερη παραγωγή στο βιογραφικό του Nolan, με budget που ξεπερνά τα $200 εκατομμύρια. Στο υπέρλαμπρο cast της ταινίας συναντάμε επίσης τους: Robert Pattinson, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki, Aaron-Taylor Johnson και τον συνήθη ύποπτο συνεργάτη του Nolan, Michael Cane

Αυτό που παραδόξως δεν απαντάει το trailer είναι η ημερομηνία κυκλοφορίας του φιλμ, το οποίο κανονικά είναι προγραμματισμένο για τις 17 Ιουλίου. Και η ημερομηνία πλέον -εκτός από την ίδια την ταινία- αποτελούν μυστήρια του Tenet που πρέπει να λυθούν, μιας και αναφέρεται μόνο η λεζάντα "Στους κινηματογράφους".

Αντιθέτως, το μάρκετινγκ υλικό της Warner Bros. στις επίσημες σελίδες του φιλμ στα κοινωνικά δίκτυα επανέφερε την 17/07 ως την ημερομηνία πρεμιέρας, λίγη ώρα μετά την πρεμιέρα του trailer. Σίγουρα η πρόθεση της εταιρίας παραγωγής είναι να βγει μέσα στο καλοκαίρι, ωστόσο λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού, ίσως να γίνεται μια προσπάθεια να καθοριστεί μια νέα ημερομηνία ή διαφορετικά slots πρεμιέρας ανάλογα την κάθε χώρα. Μένει βέβαια να ξεκαθαριστεί η υπόθεση, επομένως για οποιαδήποτε ενημέρωση μείνετε συντονισμένοι.