Οι Timothée Chalamet & Josh Brolin μπαίνουν για τα καλά στην δυστοπία του ‘Dune’ (ΕΙΚΟΝΑ)

Υπό την καθοδήγηση του Denis Villenueve
13 Μαΐου 2020 18:50
Οι Timothée Chalamet & Josh Brolin μπαίνουν για τα καλά στην δυστοπία του ‘Dune’ (ΕΙΚΟΝΑ)

Κυκλοφόρησε καινούργιο στιγμιότυπο για το επιστημονικής φαντασίας φιλμ Dune του Denis Villenueve (Blade Runner 2049, Arrival, Sicario, Incendies) που βασίζεται στο αντίστοιχο μυθιστόρημα του Frank Herbert αλλά και στην ταινία του 1984 του David Lynch.

Ο Villeneuve επιμελείται και το σενάριο μαζί με τον Eric Roth (The Curious Case of Benjamin Button) και τον Jon Spaihts (Passengers), ενώ ο συγγραφέας των prequel βιβλίων της ιστορίας αυτής, Kevin J. Anderson, λειτουργεί ως σύμβουλος και μέλος της δημιουργικής ομάδας.

Στους πρωταγωνιστές ανήκουν ο Stellan Skarsgard (Mamma Mia movies, Thor, Avengers: Age of Ultron) ως ο ‘κακός’ της υπόθεσης, ο Βαρόνος ‘Harkonnen’, και νέος κυβερνήτης του πλανήτη ‘Arrakis’, ο οποίος άρπαξε με δόλο την εξουσία από τον παλιό άρχοντα του τόπου. Ο Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Lady Bird) είναι ο κύριος ήρωας, ‘Paul Atreides’, διάδοχος του πρώην αυτοκράτορα που θα συμμαχήσει με όλες τις νομαδικές φυλές του βασιλείου του για να πολεμήσουν μαζί ενάντια στον σφετεριστή ‘Harkonnen’.

Στο reboot αυτό βλέπουμε ακόμη τον Dave Bautista (Avengers: Infinity War, Guardians of the Galaxy movies) ως τον “Beast” Rabban, δηλαδή τον σαδιστή ανιψιός και δεξί χέρι του ‘Harkonnen’, αλλά και την Rebecca Ferguson (The Girl on the Train, Mission: Impossible films) ως την ‘Λαίδη Jessica’, μητέρα του ‘Paul’.

Εμφανίζονται επίσης οι: Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, Jason Momoa, Javier Bardem και ο Chang Chen (The Grandmaster).

Το Dune καταφτάνει στις Η.Π.Α. στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.