Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς των Oscars εξαιτίας του κορωνοϊού

Μια εξαίρεση με… ημερομηνία λήξης!
30 Απριλίου 2020 11:57
Σημαντική αλλαγή στους κανονισμούς των Oscars εξαιτίας του κορωνοϊού

Κάθε χρόνο εδώ και πολλές δεκαετίες, τα Oscars αποτελούν μια λαμπρή εκδήλωση για την βράβευση των καλύτερων δημιουργιών της έβδομης τέχνης, με όλους τους αστέρες του Χόλιγουντ να παρελαύνουν από το κόκκινο χαλί για να παραλάβουν το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο. Όπως όλα δείχνουν όμως, τα Oscars 2021 θα είναι αρκετά διαφορετικά.

Συγκεκριμένα, την επόμενη χρονιά θα αλλάξει ο κανονισμός που αφορά τις ταινίες που καταφθάνουν σε streaming υπηρεσίες όπως το Netflix, το Hulu κλπ. Συγκεκριμένα, αυτές θα μπορούν να μπουν ευκολότερα στις υποψηφιότητες της εκδήλωσης. Το Academy of Motion Picture Arts and Sciences μέχρι πρότινος «άφηνε» αυτά τα φιλμ να έχουν υποψηφιότητα μόνο εάν είχαν παίξει και στα σινεμά του Λος Άντζελες για μία εβδομάδα. Αυτό, όμως, αλλάζει τώρα, διότι με την κρίση του κορωνοϊού σχεδόν όλοι οι κινηματογράφοι παγκοσμίως έχουν κλείσει.

Εκτός από αυτό, όπως σας έχουμε ενημερώσει και εμείς ως Unboxholics, πολλά φιλμ έχουν επηρεαστεί και θα κυκλοφορήσουν κατευθείαν σε κάποια online υπηρεσία ή digital μορφή. Ένα από αυτά τα φιλμ είναι το Artemis Fowl που αντί για τα σινεμά (που προοριζόταν αρχικά) θα καταφθάσει απευθείας στο Disney Plus. Βέβαια, αυτή η "εξαίρεση" αφορά μόνο τα φιλμ που πρόκειται να κυκλοφορήσουν φέτος σε streaming υπηρεσίες και δεν ακυρωθούν για το 2021.

Ο πρόεδρος, αλλά και ο διευθύνων σύμβουλος της Ακαδημίας δήλωσαν:

Η Ακαδημία πιστεύει ακράδαντα ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να βιώσει κάποιος τη μαγεία των ταινιών από τον κινηματογράφο. Ωστόσο, με αυτά που ζούμε τον τελευταίο καιρό, οι κανόνες θα αλλάξουν.

Τέλος, η Ακαδημία αναφέρει ότι αυτή η εξαίρεση θα πάψει να ισχύει όταν ανοίξουν ξανά οι κινηματογράφοι.