Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει για πρώτη φορά τον Timothée Chalamet στο ‘Dune’

Ο Denis Villenueve ετοιμάζεται να μας ταξιδέψει σε ένα μεγαλοπρεπές sci-fi έπος
13 Απριλίου 2020 19:03
Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει για πρώτη φορά τον Timothée Chalamet στο ‘Dune’

Κυκλοφόρησε το πρώτο στιγμιότυπο για το επερχόμενο φιλμ επιστημονικής φαντασίας Dune όπου την σκηνοθετική κλακέτα κρατάει ο Denis Villenueve (Blade Runner 2049, Arrival, Sicario, Incendies) επιδιώκοντας να ενορχηστρώσει την δράση ενός από τα πιο φιλόδοξα κινηματογραφικά εγχειρήματα του είδους.

Εν προκειμένω, πηγή έμπνευσης αποτελεί το ομότιτλο μυθιστόρημα του Frank Herbert αλλά και η αντίστοιχη ταινία του 1984. Το σενάριο υπογράφει ο Villeneuve μαζί με τον Eric Roth (The Curious Case of Benjamin Button) και τον Jon Spaihts (Passengers), ενώ ο συγγραφέας των prequel βιβλίων της ανθολογίας αυτής, Kevin J. Anderson, λειτουργεί ως σύμβουλος και μέλος της δημιουργικής ομάδας.

Στο cast ανήκουν διάσημοι εκπρόσωποι της υποκριτικής. Ανάμεσά τους είναι ο Stellan Skarsgard (Mamma Mia movies, Thor, Avengers: Age of Ultron) που ερμηνεύει τον ‘κακό’ της υπόθεσης. Ο Σουηδός ηθοποιός ενσαρκώνει τον Βαρόνο ‘Harkonnen’, τον νέο κυβερνήτη του πλανήτη ‘Arrakis’, ο οποίος πρόδωσε τον παλιό άρχοντα του τόπου για να κρατήσει εκείνος τα ηνία της εξουσίας. Ο Timothée Chalamet (Call Me by Your Name, Lady Bird) υποδύεται σε νεαρή ηλικία τον βασικό ήρωα, τον ‘Paul Atreides’, γιο του πρώην αυτοκράτορα που θα συσπειρώσει γύρω του όλες τις νομαδικές φυλές της πατρίδας του για να αναμετρηθούν όλοι μαζί ενάντια στον τυραννικό ‘Harkonnen’.

Στο reboot αυτό θα δούμε επιπρόσθετα τον Dave Bautista (Avengers: Infinity War, Guardians of the Galaxy movies) ως τον “Beast” Rabban, δηλαδή τον σαδιστή ανιψιό και δεξί χέρι του σφετεριστή του στέμματος, αλλά και την Rebecca Ferguson (The Girl on the Train, Mission: Impossible films) ως την ‘Λαίδη Jessica’, μητέρα του ‘Paul’.

Εμφανίζονται επιπλέον οι: Oscar Isaac, Josh Brolin, Zendaya, David Dastmalchian, Stephen Henderson, Charlotte Rampling, και ο Jason Momoa, ενώ έχουν προταθεί ως φρέσκιες αφίξεις οι Javier Bardem και Chang Chen (The Grandmaster).

Για τα γυρίσματα επιλέχθηκαν τοποθεσίες σε Βουδαπέστη, Ουγγαρία και Ιορδανία. Την καλλιτεχνική διεύθυνση φωτογραφίας έχει αναλάβει ο Greig Fraser (Rogue One, Vice), και το ενδυματολογικό κομμάτι η Jacqueline West (The Revenant) μαζί με τον Bob Morgan.

Ο εξαιρετικός μουσικοσυνθέτης Hans Zimmer θα επιμεληθεί τις μελωδίες του soundtrack, σε αυτή τη δεύτερη συνεργασία του με τον Villeneuve έπειτα και από εκείνη στο Blade Runner 2049.

Το Dune καταφτάνει στις αμερικανικές αίθουσες στις 18 Δεκεμβρίου του 2020.