Το φινάλε από το σενάριο του Once Upon a Time in… Hollywood ήταν κλειδωμένο σε χρηματοκιβώτιο!

Για να αποφευχθούν τα spoilers
22 Μαρτίου 2020 12:13
Το φινάλε από το σενάριο του Once Upon a Time in… Hollywood ήταν κλειδωμένο σε χρηματοκιβώτιο!

Είναι γνωστό πως ο Quentin Tarantino παίρνει ιδέες για τις ταινίες του από κλασσικές ιστορίες που συνέβησαν και τις μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με ένα δικό του «τρελό» σκηνοθετικό τρόπο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η πιο πρόσφατη δημιουργία του το Once Upon a Time in… Hollywood με τους Leonardo DiCaprio και Brad Pitt.

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Tarantino, το φινάλε από το σενάριο της ταινίας (το act 3 όπως το ονομάζει) ήταν κλειδωμένο σε ένα χρηματοκιβώτιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ώστε να αποφευχθούν τυχόν spoilers. Αυτό έγινε διότι παλιότερα είχε διαρρεύσει στο ευρύ κοινό ολόκληρο το σενάριο από ταινία του πριν καν εκείνη κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους.

Συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε από το IndieWire, σε συνέντευξη που έδωσε ο Tarantino στο Filmmaker Magazine, περιγράφει πώς εκείνος, αλλά και ο βοηθός του William Paul Clark κράτησαν το σενάριο τόσο καλά «κρυμμένο».

Είχαμε φυλάξει το τελευταίο act σε ένα χρηματοκιβώτιο. Ο ηθοποιός ερχόταν, έπαιρνε το σενάριο,  πήγαινε σε ένα μικρό δωμάτιο, διάβαζε το τελευταίο act και όταν τελείωνε έδινε το σενάριό του πίσω στο χρηματοκιβώτιο και έφευγε.

Σίγουρα δεν το βλέπεις αυτό συχνά, αλλά ο Tarantino πέτυχε αυτό που ήθελε και δεν είχε διαρρεύσει τίποτα απολύτως από το μεγάλο φινάλε του «Κάποτε στο… Χόλιγουντ».