Στο ‘Radium Girls’ οι Joey King και Abby Quinn διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Και υπερασπίζονται με πυγμή τα εργασιακά τους δικαιώματα
02 Μαρτίου 2020 17:47
Στο ‘Radium Girls’ οι Joey King και Abby Quinn διεκδικούν καλύτερες συνθήκες δουλειάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυκλοφόρησε επίσημο trailer για το επερχόμενο ιστορικό δράμα Radium Girls των Lydia Dean Pilcher (Darjeeling Limited, The Talented Mr. Ripley) και Ginny Mohler, με την Brittany Shaw να επιμελείται το σενάριο, ενώ σε κεντρικό ρόλο βλέπουμε τις Joey King (The Act), Abby Quinn (Landline), και την Cara Seymour.

Η πλοκή εκτυλίσσεται εν έτει 1928 και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα τα οποία έλαβαν χώρα στο New Jersey. Εκεί δύο αδερφές, οι ‘Bessie’ και ‘Jo’, ονειρεύονται να ταξιδέψουν σε μακρινά μέρη. Εργάζονται στο εργοστάσιο American Radium Factory. Όταν η ‘Jo’ χάνει ένα δόντι, η ‘Bessie’ ανησυχεί ότι η αδερφή της αρχίζει να νοσεί από κάτι. Έτσι, η Bessie γίνεται φίλη με δύο μέλη μίας ακτιβιστικής οργάνωσης και αποφασίζει να ξεσκεπάσει ένα τεράστιο εταιρικό σκάνδαλο. Εκείνη και οι υπόλοιπες σύμμαχοί της, τα λεγόμενα “Radium Girls” καταθέτουν μήνυση εις βάρος της επιχείρησης διεκδικώντας αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης, ένα πιο περιβάλλον χωρίς την έκθεση σε κινδύνους και βλαβερές ουσίες όπως το ράδιο, ενώ στοχεύουν στην αναγνώριση των δικαιωμάτων τους από τους εργοδότες τους. Η περίπτωσή τους άνοιξε τον δρόμο για μία σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο πεδίο της υγείας και της ασφάλειας στον εργασιακό χώρο, και στην έρευνα περί ραδιενέργειας.

Το Radium Girls αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις Η.Π.Α. στις 3 Απριλίου του 2020. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: