Απεβίωσε ο Terry Jones σε ηλικία 77 ετών

Έπεσε οριστικά η αυλαία για έναν από τους σταρ των ‘Monty Python’
22 Ιανουαρίου 2020 15:50
Απεβίωσε ο Terry Jones σε ηλικία 77 ετών

Σύμφωνα και με συναφές δημοσίευμα του BBC, κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Terry Jones, ένας από τους πρωταγωνιστές της ασυναγώνιστης σατιρικής σειράς Monty Python απεβίωσε στα 77 του χρόνια.

Ο θάνατος του διάσημου ουαλικής καταγωγής κωμικού ηθοποιού, σεναριογράφου και σκηνοθέτη συνέβη στις 21 Ιανουαρίου του 2020. Από το 2016 αντιμετώπιζε άνοια.

Η οικογένειά του δήλωσε πάνω στο θλιβερό αυτό γεγονός: «Με βαθιά λύπη σας ανακοινώνουμε την απώλεια του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα, Terry Jones».

Όπως δήλωσε η σύντροφός του, Anna Soderstrom που ήταν δίπλα του μέχρι την τελευταία στιγμή: «Έφυγε έπειτα από μία μακρά, απίστευτα γενναία και πάντα με καλό χιούμορ μάχη με μία σπάνια μορφή μετωποκροταφικής άνοιας».

Ο φίλος και συμπρωταγωνιστής του στο Monty Python's Flying Circus, Sir Michael Palin τόνισε από πλευράς του: «Ο Terry υπήρξε ένας από τους πιο στενούς και πολύτιμους φίλους μου. Ήταν ευγενικός,  γενναιόδωρος, υποστηρικτικός και παθιασμένος με το να ζει τη ζωή στο έπακρο! Ήταν με διαφορά ένας από τους πιο αστείους σεναριογράφους και ηθοποιούς της γενιάς του, σπουδαίος σκηνοθέτης, παρουσιαστής, ιστορικός, λαμπρός συγγραφέας παιδικών βιβλίων, και η πιο ζεστή και υπέροχη συντροφιά που θα επιθυμούσες ποτέ να έχεις!».

Ο Jones πέρα από την συμμετοχή του στο τηλεοπτικό πρόγραμμα Monty Python's Flying Circus, είχε λάβει μέρος σε εγχειρήματα όπως Do Not Adjust Your Set, The Frost Report, Ripping Yarns, ενώ είχε ενορχηστρώσει την δράση του φιλμ Monty Python and the Holy Grail το 1975 μαζί με τον Terry Gilliam, με το Life of Brian και το Monty Python's The Meaning of Life να ακολουθούν.

 

Tags: