Ποιοί εντυπωσίασαν με τον λόγο τους στις Χρυσές Σφαίρες του 2020;

Άλλοι σε πιο χιουμοριστικό και άλλοι σε πιο σοβαρό ύφος
06 Ιανουαρίου 2020 09:53
Ποιοί εντυπωσίασαν με τον λόγο τους στις Χρυσές Σφαίρες του 2020;

Οι νικητές των Χρυσών Σφαιρών πανηγυρίζουν με ενθουσιασμό πια τα αποτελέσματα της 77ης τελετής κάτι που φάνηκε και όταν ανέβηκαν στο βήμα για τον ευχαριστήριο λόγο τους.

Για παράδειγμα, η Phoebe Waller-Bridge, η ταλαντούχα πρωταγωνίστρια και δημιουργός της τηλεοπτικής ανθολογίας του Amazon, Fleabag, που βραβεύτηκε στην κατηγορία Α' Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία - Μιούζικαλ (Σειρά) αλλά και σε εκείνη για την Καλύτερη Τηλεοπτική Σειρά - Κωμωδία – Μιούζικαλ, περιχαρής δήλωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας και την ευγνωμοσύνη της για τον Barack Obama που παραδέχτηκε ότι το σόου της είναι ένα απ’ τα αγαπημένα του: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Obama που μας έβαλε στην λίστα του! Προσωπικά, εκείνος πάντα ήταν στην δική μου! Αν δεν το πιάσατε αυτό, δείτε την 1η σεζόν του Fleabag.

Η νικήτρια Όσκαρ και μούσα του Γιώργου Λάνθιμου, Olivia Colman (The Favourite), που διέπρεψε για την ερμηνεία της ως βασίλισσα Ελισάβετ παίρνοντας Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου Ρόλου σε δραματική σειρά με το The Crown, ομολόγησε: «Δεν ξέρω τί να πω καθώς ήπια λιγάκι παραπάνω επειδή πίστευα ότι αυτό δεν επρόκειτο να συμβεί. Ειλικρινά εξεπλάγην!».

Κάποιοι θέλησαν να προσδώσουν και έναν τόνο οικολογικής αφύπνισης αλλά και κοινωνικοπολιτικής κριτικής στα λεγόμενά τους. Φερειπείν, ο σταρ του Joker, Joaquin Phoenix που ξεχώρισε με το βραβείο Ά Ανδρικού Ρόλου σε δραματική ταινία, ανήλθε στην σκηνή και απευθύνθηκε πρώτα στον διοργανωτή του όλου γεγονότος: «Σας ευχαριστώ  που αναγνωρίζετε την σχέση μεταξύ εκτροφής ζώων και κλιματικής αλλαγής. Είναι πραγματικά μία τολμηρή κίνηση και στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα!».

Ο Russell Crowe ο οποίος εν προκειμένω ξεχώρισε στην ενότητα για τον Α' Ανδρικό Ρόλο σε Τηλεταινία Ή Μίνι Σειρά μέσω του The Loudest Voice, απουσίαζε αφού βρίσκεται στην Αυστραλία για να προφυλάξει το σπίτι του από τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει τεράστιες εκτάσεις εκεί. Η Jennifer Aniston εντούτοις, εξέφρασε από μεριάς του τα εξής: «Μην γελιέστε! Η τραγωδία στην Αυστραλία οφείλεται στην κλιματική αλλαγή. Χρειάζεται να ενεργήσουμε βασιζόμενοι στην επιστήμη, να προσανατολίσουμε την παγκόσμια εργασιακή δύναμη προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και να σεβόμαστε τον πλανήτη μας ως μοναδικό και εκπληκτικό μέρος που είναι!».

Στο κομμάτι αυτό επέμεινε και ο Pierce Brosnan: «Όλοι εδώ στις Χρυσές Σφαίρες και στο HFPA στέλνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους ανθρώπους που πλήττονται από τις πυρκαγιές στην Αυστραλία. Μείνετε δυνατοί! Ο Θεός μαζί σας!».

Ενώ η νικήτρια για Β' Γυναικείο Ρόλο σε Τηλεοπτική Σειρά, Τηλεταινία Ή Μίνι Σειρά, Patricia Arquette (The Act), τοποθετήθηκε πάνω στην πρόσφατη επικαιρότητα για τις ακόμη πιο τεταμένες σχέσεις Η.Π.Α. και Ιράν, ύστερα και από τις τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις: «Αντικρίζουμε μία χώρα στα πρόθυρα του πολέμου και την ήπειρο της Αυστραλίας να φλέγεται».