Star Wars: Η Disney φαίνεται πως βρήκε σκηνοθέτη για την ταινία του 2022

Θα μάθουμε νέα -μάλλον- του χρόνου
21 Νοεμβρίου 2019 11:48
Star Wars: Η Disney φαίνεται πως βρήκε σκηνοθέτη για την ταινία του 2022

Τον τελευταίο καιρό όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στο επικό φινάλε του Skywalker Saga που ετοιμάζει η Disney με το Star Wars: The Rise of Skywalker. Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως μπορεί η βασική ιστορία να ολοκληρώνεται με αυτή την ταινία, αλλά ο Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi) έχει ήδη στα σκαριά μία νέα τριλογία, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τίποτα γι’ αυτή. Επίσης, να σας θυμίσουμε πως οι showrunners του Game of Thrones, David Benioff και D.B. Weiss, έφτιαχναν τις δικές τους Star Wars ταινίες, αλλά το μέλλον του project είναι αβέβαιο, αφού δημιουργικές διαφορές οδήγησαν στην αποχώρηση των δύο ανδρών.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν η Disney και η Lucasfilm έχουν μεγάλα πλάνα για το franchise. Αναλυτικότερα, πρόσφατα η Disney αποκάλυψε το χρονοδιάγραμμά της μέχρι το 2023 και σε αυτό περιλαμβάνεται μια Star Wars ταινία που θα κυκλοφορήσει το Δεκέμβριο του 2022. Όπως μεταφέρει τώρα το THR, έχει βρεθεί ο σκηνοθέτης αυτής της Star Wars ταινίας. Όχι, δεν πρόκειται για τις ταινίες του Rian Johnson, αλλά για κάτι άλλο που κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινωθεί του χρόνου.

Είναι λογικό βέβαια να μην έχει ανακοινωθεί κάτι, αφού οι μόνοι σκηνοθέτες που διατήρησαν τους ρόλους τους από την αρχή μέχρι το τέλος στις πρόσφατες Star Wars ταινίες ήταν ο J.J. Abrams με το “The Force Awakes” και ο Rian Johnson με το “The Last Jedi”. Στο Rogue One παραδείγματος χάρη ο Tony Gilroy ανέλαβε την ταινία κατά τη διάρκεια κάποιων επαναληπτικών γυρισμάτων, ομοίως στο Solo ο σκηνοθέτης άλλαξε, όπως και στο επερχόμενο Rise of Skywalker.

Αξίζει να σημειωθεί πως το δημοσίευμα επισημαίνει ότι στο άμεσο μέλλον ενδέχεται να δούμε αρκετές αλλαγές στην Lucasfilm. Αρχικά, το συμβόλαιο της Kathleen Kennedy ολοκληρώνεται το 2021. Δεν είναι απίθανο με την έντονη κριτική που της έχει ασκηθεί από πολλούς, η ισχυρή γυναίκα της Lucasfilm να αποχωρήσει. Το THR επισημαίνει πως στο μέλλον ο Michelle Rejwan της Lucasfilm, καθώς και οι Jon Favreau και Dave Filoni θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο Star Wars franchise.

Ο Favreau είναι γνωστό πως ήθελε να σκηνοθετήσει το Force Awakens, ενώ είχε ετοιμάσει το σενάριο του The Mandalorian πριν καν πάρει το πράσινο φως από τη Lucasfilm. Από την άλλη, ο Filoni είναι “μαθητευόμενος” του George Lucas και ευθύνεται για τη δημιουργία της animated σειράς The Clone Wars.

Τέλος, το THR στέκεται και στις φήμες που ήθελαν τον Kevin Feige να αναλαμβάνει το Star Wars, τονίζοντας πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς ο ισχυρός άνδρας της Marvel έχει αρκετή δουλειά με την επόμενη φάση του MCU.