Γιατί δεν είδαμε ποτέ τέταρτη Batman ταινία από τον Christopher Nolan; - O Christian Bale εξηγεί

Τι απέγινε το τέταρτο κεφάλαιο;
17 Νοεμβρίου 2019 12:21
Γιατί δεν είδαμε ποτέ τέταρτη Batman ταινία από τον Christopher Nolan; - O Christian Bale εξηγεί

Την Batman τριλογία του Christopher Nolan τη γνωρίσαμε το 2005 με το “Batman Begins”. Τρία χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2008 ο Σκοτεινός Ιππότης επέστρεψε με το "The Dark Knight" που σημειώσε τεράστια επιτυχία, αποκτώντας 2 Oscars, ενώ για πολλούς θεωρείται μία από τις καλύτερες “superhero” ταινίες. Το 2012 η τριλογία με πρωταγωνιστή τον Christian Bale κλείνει, βάζοντας οριστική τελεία. Έκτοτε έχουμε δει «νέους» Batman, όπως είναι αυτός του Ben Affleck. Ο αγαπημένος ήρωας πολλών πρόκειται να επιστρέψει το 2021 με σκηνοθέτη τον Matt Reeves και τον Robert Pattinson να υποδύεται τον Bruce Wayne.

Ο Christopher Nolan είχε ξεκαθαρίσει παλιότερα πως οι ταινίες Batman που θα δημιουργήσει πρόκειται να είναι τρεις. Όπως όλα δείχνουν κράτησε το λόγο του. Ο Christian Bale, μέσα από το Toronto Sun έδωσε μερικές πληροφορίες γιατί ο διάσημος σκηνοθέτης δεν ήθελε να δημιουργήσει τέταρτη ταινία.

Όταν ανακοίνωσα σε γνωστούς πως πρόκειται να δημιουργήσουμε μια νέα ταινία Batman εκείνοι κυριολεκτικά γελούσαν. Νομίζω πως οι ταινίες «λειτούργησαν» επειδή τις ανέλαβε ο Christopher Nolan. Πότε δεν ήμασταν αφελής, ώστε να υποθέσουμε πως θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε παραπάνω από μια ταινία τη φορά.

Ο Christopher έλεγε πάντα: «Αυτό είναι. Κάνουμε μια ταινία. Αυτό είναι το μόνο που έχουμε. Στη συνέχεια, όταν μας είπαν αν θέλουμε να φτιάξουμε κι άλλη νιώσαμε φανταστικά. Αλλά και πάλι λέγαμε: Αυτό είναι. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Τότε ήρθαν και μας είπαν και για τρίτη ταινία. Ο Cristopher μου είχε πει πως αν ήμασταν τυχεροί και φτιάχναμε μία τριλογία θα σταματούσαμε εκεί.

Βέβαια, ήρθαν -όπως ήταν αναμενόμενο- και μας ρώτησαν αν θέλουμε να δημιουργήσουμε και τέταρτη ταινία. Τότε είπα όχι, πρέπει να σεβαστούμε το όραμα του Christopher Nolan, το οποίο ήταν πάντα να φτάσουμε τις τρεις ταινίες. Θα ήμασταν υπερβολικοί αν βγάζαμε τέταρτο κεφάλαιο. Γι’ αυτό το λόγο εγώ και ο Chris σταματήσαμε.

Εσείς θα θέλατε να δείτε και ένα τέταρτο κεφάλαιο με τον Christian Bale; Πείτε μας στα σχόλια.