Έσπασε τη σιωπή του – Ο αρχιτέκτονας του MCU απαντά στον Scorsese

"Όλοι έχουν διαφορετικό ορισμό για την τέχνη"
11 Νοεμβρίου 2019 18:57
Έσπασε τη σιωπή του – Ο αρχιτέκτονας του MCU απαντά στον Scorsese

Τον Οκτώβριο ο Martin Scorsese άνοιξε «τον ασκό του Αιόλου» με τα σχόλιά του για τις ταινίες της Marvel. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες και υψηλόβαθμα άτομα του χώρου, όπως ο CEO της Disney, τάχθηκαν είτε υπέρ είτε κατά των δηλώσεων του Scorsese.

Παρά την αναστάτωση, ο chief creative officer της Marvel και αρχιτέκτονας του κινηματογραφικού σύμπαντος της εταιρίας, Kevin Feige, είχε παραμείνει σιωπηλός. Αυτό έρχεται να αλλάξει τώρα, αφού ο υπεύθυνος του MCU, μιλώντας στο The Hollywood Reporter, σχολίασε εν τέλει τις επίμαχες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα, όταν κλήθηκε να σχολιάσει αν οι ταινίες υπερηρώων κάνουν κακό στο σινεμά, τόνισε:

Πιστεύω πως αυτό δεν ισχύει. Αλλά είναι ατυχές. Πιστεύω πως εγώ και όλοι όσοι εργάζονται σε αυτές τις ταινίες αγαπούν το σινεμά, αγαπούν να πηγαίνουν και να παρακολουθούν ταινίες, αγαπούν την κοινωνική εμπειρία που είναι η προβολή μιας ταινίας σε μια αίθουσα γεμάτη ανθρώπους.

Όλοι έχουν διαφορετικό ορισμό για το τι είναι κινηματογράφος. Όλοι έχουν διαφορετικό ορισμό για την τέχνη. Όλοι έχουν διαφορετικό ορισμό του ρίσκου. Μερικοί άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι είναι κινηματογράφος. Όλοι προφανώς έχουν δικαίωμα να εκφράσουν τη γνώμη τους. Ο καθένας δικαιούται να επαναλάβει αυτή τη γνώμη. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράψει άρθρα σχετικά με τη γνώμη του. Ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί στη συνέχεια. Εν τω μεταξύ, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε ταινίες.

Ο Feige αναφέρθηκε στα ρίσκα που σκοπεύει να πάρει η Marvel με τις Disney+ σειρές της, σε ταινίες του παρελθόντος και πολλά ακόμη. Μπορείτε να βρείτε περισσότερα πατώντας εδώ.