The Two Popes | Οι Anthony Hopkins και Jonathan Pryce διεκδικούν την ηγεσία του Βατικανού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μέχρι να εξασφαλίσει ο καθένας τους ότι το “Habemus papam” θα ακουστεί μόνο για 'κείνον
07 Νοεμβρίου 2019 06:04
The Two Popes | Οι Anthony Hopkins και Jonathan Pryce διεκδικούν την ηγεσία του Βατικανού (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για το επερχόμενο δράμα The Two Popes την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο υποψήφιος για Χρυσό Αγαλματίδιο, Fernando Meirelles (City of God), με σεναριογράφο τον Anthony McCarten, ενώ σε κεντρικούς ρόλους βλέπουμε τον βραβευμένο από την Ακαδημία, Sir Anthony Hopkins, και τον Jonathan Pryce.

Το εν λόγω φιλμ που έχει αποσπάσει τρία βραβεία κοινού στα Φεστιβάλ Mill Valley Film Festival, Hamptons International Film Festival και το Middleburg Film Festival, εμπνέεται από αληθινά γεγονότα εστιάζοντας σε μία καθοριστικής σημασίας καμπή στην ιστορία του Καθολικισμού.

Η πλοκή εκτυλίσσεται με φόντο το Βατικανό, όπου ο κάπως πιο προοδευτικός Καρδινάλιος Bergoglio (Jonathan Pryce), ανήσυχος με την διεύθυνση της Καθολικής Εκκλησίας το 2012 ζητάει από τον συντηρητικό Πάπα Βενέδικτο (Anthony Hopkins) να συναντηθούν, προτείνοντάς του να αποσυρθεί. 

Ως απάντηση εισπράττει την οργισμένη αντίδραση του τότε θρησκευτικού ηγέτη της Ρώμης ο οποίος βλέπει ότι ο υποψήφιος διάδοχός του (σήμερα πια γνωστός ως ο Πάπας Φραγκίσκος) έχει στα χέρια του στοιχεία που θα μπορούσαν να αμαυρώσουν την μέχρι τώρα πορεία του και να συνταράξουν το ποίμνιό του. Ξεκινάει λοιπόν, μία αθέατη σύγκρουση μεταξύ των δύο αυτών διαφορετικών ανθρώπων, με την αναπόφευκτη σύγκριση ανάμεσα στο έργο που έχει προσφέρει ο καθένας να οδηγεί σε μία μάχη για το ποιος τελικά θα τεθεί υπεύθυνος για το μέλλον του Καθολικισμού.

Το cast συμπληρώνουν επίσης οι: Juan Minujín, Sidney Cole, Thomas D Williams και ο Federico Torre.  

  

Το The Two Popes αναμένεται να κάνει πρεμιέρα σε επιλεγμένες αμερικανικές αίθουσες στις 27 Νοεμβρίου του 2019, ενώ στο Netflix θα είναι διαθέσιμο από τις 20 Δεκεμβρίου του 2019.