Ο Martin Scorsese «παραλίγο» να σκηνοθετήσει μία Joker ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)

«Δεν είχα χρόνο»
05 Νοεμβρίου 2019 14:16
Ο Martin Scorsese «παραλίγο» να σκηνοθετήσει μία Joker ταινία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ταινία του Todd Phillips “Joker” αδιαμφησβήτητα έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά και των κριτικών, αφού τον τελευταίο ενάμιση μήνα βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μεταξύ άλλων έχει ξεχωρίσει και η εκπληκτική ερμηνεία του Joaquin Phoenix ως «πρίγκιπας του εγκλήματος».

Τώρα, ο σκηνοθέτης του Taxi Driver, αλλά και του Ιρλανδού (που πρόκειται να κάνει ντεμπούτο αυτόν τον μήνα), Martin Scorsese αποκάλυψε πως παραλίγο να σκηνοθετήσει μια ταινία Joker. Συγκεκριμένα, μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε στο BBC, o διάσημος director ανακοίνωσε πως κάποτε σκεφτόταν να σκηνοθετήσει μια πρωτότυπη ιστορία από τα DC comics για τον “κακό” του Batman.

Το σκέφτηκα αρκετά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ωστόσο αποφάσισα πως τελικά δεν είχα τον χρόνο γι’ αυτό.

Ο Scorsese σημειώνει μάλιστα πως κατάφερε να εντοπίσει τις επιρροές των δικό του ταινιών στο έργο του Todd Philips, ενώ όπως λέει υπήρχαν και κάποιοι προσωπικοί λόγοι που δεν ήθελε να καθίσει στην καρέκλα του σκηνοθέτη.

Τελικά, δεν ξέρω αν έχω την ικανότητα να κάνω το επόμενο βήμα με χαρακτήρα που εξελίσσεται μέσα από κόμικς. Εξελίσσεται σε κάτι πιο αφηρημένο. Αυτό δεν σημαίνει πως είναι κακή αυτή η τέχνη, αλλά δεν είναι για εμένα.

Παρά τα εκπληκτικά λόγια που έχει λάβει το Joker, εκείνος δηλώνει πως οι ταινίες των υπερηρώων βρίσκονται σε διαφορετική κατηγορία.

Οι superhero ταινίες, είναι, όπως είπα, μια άλλη μορφή τέχνης. Δεν είναι εύκολο να γίνουν, υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι άνθρωποι που κάνουν καλή δουλειά και είναι πολλοί νέοι που απολαμβάνουν να τις βλέπουν. Αλλά νομίζω πως είναι περισσότερο μια επέκταση ενός πάρκου ψυχαγωγίας.

Για την ιστορία, η νέα ταινία του Martin Scorsese πρόκειται να κυκλοφορήσει στο Netflix στις 27 Νοεμβρίου. Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη μέσα από τον player παρακάτω.