Joker 2: Ο Joaquin Phoenix είχε μιλήσει με τον σκηνοθέτη για ένα sequel

Αλλάζει το τοπίο μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης ταινίας;
03 Νοεμβρίου 2019 13:46
Joker 2: Ο Joaquin Phoenix είχε μιλήσει με τον σκηνοθέτη για ένα sequel

Το Joker του Todd Phillips με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix σημείωσε τεράστια επιτυχία παγκοσμίως αφού ξεπέρασε κατά πολύ τα $800 εκατομμύρια σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Φαίνεται πως μετά από αυτήν την επιτυχία ίσως δούμε ξανά τον Phoenix να ενσαρκώνει τον χαρισματικό Άρθουρ.

Μέσα από μία συνέντευξη που έδωσε στο Los Angeles Times, ο Joaquin αποκαλύπτει αν θα τον ξανά δούμε σε αυτόν τον ρόλο, αλλά και τις συζητήσεις που έκανε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων με τον Todd Phillips:

Πολύ πριν από την επίσημη πρεμιέρα και πριν δούμε αυτή την τεράστια επιτυχία της ταινίας μιλήσαμε για μια πιθανή συνέχεια. Την δεύτερη ή την τρίτη εβδομάδα των γυρισμάτων είπα στον Todd αν μπορεί να αρχίζει να δουλεύει πάνω στο sequel, διότι υπάρχουν πολλά ακόμη πράγματα για να εξερευνηθούν. Του το είπα κάπως στα αστεία και όχι τόσο σοβαρά.

Βασικά του είπα: Θα μπορούσες να πάρεις αυτόν τον χαρακτήρα και να τον βάλεις σε οποιαδήποτε ταινία θέλεις. Τότε, έκανα μια φωτογράφιση με τον φωτογράφο που βρισκόταν στα γυρίσματα και κάναμε 10 αφίσες από κλασσικές ταινίες, όπως το Rosemary's Baby, το Forrest Gump και το Raging Bull.

Ύστερα από αυτές τις δηλώσεις, ο Joaquin συνέχισε να μιλάει για ένα πιθανό sequel:

Έχουμε μιλήσει μόνο για το γεγονός αν θα κάναμε κάτι, δε λέω πως μιλάμε τώρα γι’ αυτό, διότι δε μιλάμε. Πλέον, δε θα μπορούσε να είναι μόνο μία ταινία με τον «Πρίγκιπα του Εγκλήματος». Δεν μας ενδιαφέρει αυτό. Θα έπρεπε να υπάρχει μια παρόμοια θεματολογία με την πρώτη ταινία με μεγάλη απήχηση.

Ο Todd Phillips δεν είναι σίγουρος πως μπορεί να δημιουργηθεί ξανά μια ταινία τόσο μοναδική στο σύνολό της και να γίνει τόσο επιτυχημένη όπως το Joker. Όμως έχει κάνει μερικές σκέψεις.

Νομίζω πως το Joker ακούγεται τόσο πολύ τον τελευταίο ενάμιση μήνα γι’ αυτό που συμβαίνει «κάτω από την ταινία». Τόσες ταινίες αφορούν τη «σπίθα», αλλά το joker αφορά τη «σκόνη». Αν μπορείτε να συλλάβετε αυτό που λέω, θα ήταν ενδιαφέρον.

Για την ιστορία, το Joker είναι πλέον η πιο εμπορική R-Rated ταινία στην ιστορία ξεπερνώντας και το Deadpool.