The Laundromat | Οι Gary Oldman και Antonio Banderas στήνουν μία απάτη όλα τα λεφτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλλά η Meryl Streep δεν θα ησυχάσει αν δεν βάλει φρένο στα σχέδιά τους
18 Οκτωβρίου 2019 10:52
The Laundromat | Οι Gary Oldman και Antonio Banderas στήνουν μία απάτη όλα τα λεφτά (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία καινούργιο trailer για το επερχόμενο βιογραφικό δράμα-μαύρη κωμωδία The Laundromat του Steven Soderbergh, με τον Scott Z. Burns να έχει επεξεργαστεί το σενάριο, και με πρωταγωνιστές τους βραβευμένους από την Ακαδημία, Gary Oldman (Darkest Hour), Meryl Streep (The Iron Lady, Sophie's Choice, Kramer vs. Kramer), και τον υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα, Antonio Banderas (Genius).

Η υπόθεση επικεντρώνεται σε μία χήρα γυναίκα, την ‘Ellen Martin’ (Streep), τις όμορφες διακοπές της οποίας ανατρέπει μία οικονομική απάτη εις βάρος της. Η ηρωίδα επιλέγει να ψάξει μόνη της τους ιθύνοντες, και να φέρει στο φως τις συμφωνίες-φιάσκο που κλείνει μία ασφαλιστική εταιρεία-απάτη στοχεύοντας κυρίως σε ένα εύπορο πελατολόγιο για να εξασφαλίζει τα μέγιστα δυνατά κέρδη. Κεφαλές της επιχείρησης αυτής είναι οι Jürgen Mossack (Oldman) και Ramón Fonseca (Antonio Banderas) δύο δαιμόνιοι νομικοί σύμβουλοι μίας επώνυμης εταιρείας στην Πόλη του Παναμά.

Οι σπεκουλαδόροι αυτοί άνδρες μέσα από διάφορα παραθυράκια του Νόμου, και με ένα όργιο offshore λογαριασμών κατόρθωσαν να βρουν την δική τους χήνα με τα χρυσά αυγά, με τις παράνομες τους δραστηριότητες να ακμάζουν αφού πείθουν συνεχώς κόσμο να προχωρήσει σε μία δήθεν επένδυση ζωής που θα τους κάνει ακόμη πλουσιότερους στο μέλλον. Το πανηγύρι τους με περιπτώσεις διαφθοράς, φοροδιαφυγής και δωροδοκίας καλά κρατεί και μάλιστα με τις άτυπες ευλογίες των πιο ισχυρών ατόμων της υφηλίου. Μόλις η ‘Ellen’ αντιλαμβάνεται ότι η αδικία που υπέστη είναι ένα μόνο από άλλα τέτοια περιστατικά εξαπάτησης, βάζει στόχο να πάρει τα μέτρα της και να ξεσκεπάσει το παρασκήνιο που στηρίζει το μεγάλο αυτό ‘κόλπο’.

Το cast συμπληρώνουν επιπλέον οι: Jeffrey Wright (Westworld), Matthias Schoenaerts (Rust and Bone), James Cromwell (The Green Mile) και την Sharon Stone (Basic Instinct).

Το The Laundromat έχοντας προβληθεί και στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας, σήμερα, 18 Οκτωβρίου του 2019 κάνει ποδαρικό στο Netflix. Παρακάτω έπεται και το σχετικό trailer: