O Joker "διαλύει" και το ελληνικό box office με ρεκόρ εισπράξεων

Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα ανοίγματα των τελευταίων ετών
07 Οκτωβρίου 2019 18:20
O Joker "διαλύει" και το ελληνικό box office με ρεκόρ εισπράξεων

Πήρε παραμάζωμα τα ταμεία παγκοσμίως το Joker του σκηνοθέτη Todd Phillips, με μια ερμηνεία από τον Joaquin Phoenix που πάει καρφί για τα ερχόμενα Oscars. Ο κόσμος, παρά το ότι πρόκειται για R-rated ταινία, ανταποκρίθηκε θερμά στο ιδιαίτερο και πρωτοποριακό φιλμ με πρωταγωνιστή έναν χαρακτήρα που βασίζεται στα comics της DC. 

Και αφότου διέλυσε τα ταμεία παγκοσμίως, ο Joker είπε να διαλύσει και το ελληνικό box office. Η ταινία επίσημα έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου (αν και κάποιοι κινηματογράφοι την προέβαλαν από την Τετάρτη) και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας διανομής, Tanweer, το Joker έκοψε πάνω από 160.000 εισιτήρια.

Πρόκειται για ένα άκρως εντυπωσιακό νούμερο για τα ελληνικά δεδομένων και αποτελεί ένα από τα καλύτερα εμπορικά ανοίγματα των τελευταίων ετών.

Βάσει των στοιχείων που δημοσίευσε η Tanweer μαθαίνουμε ότι το Joker κατάφερε το μεγαλύτερο άνοιγμα χολιγουντιανής ταινίας για τον μήνα Οκτώβριο, το μεγαλύτερο άνοιγμα solo ταινίας comic χαρακτήρα και το έσπασε το ρεκόρ με το πιο επιτυχημένο άνοιγμα R-rated ταινίας (άνω των 18). 

Μένει να δούμε ποια θα είναι η τελική συγκομιδή με μεγάλο ενδιαφέρον, λίγο πριν έρθει ο οδοστρωτήρας του box office της Disney που ακούει στο όνομα Star Wars: The Rise of Skywalker. Επόμενη στάση για τον Joker του Phoenix τα 92α Βραβεία Oscars.