To Joker σαρώνει και γελά σαρδόνια με το box office

Όλα τα ρεκόρ που έσπασε μέχρι σήμερα
07 Οκτωβρίου 2019 14:38
To Joker σαρώνει και γελά σαρδόνια με το box office

Είναι η ταινία του μήνα με διαφορά, είναι μια από τις ταινίες του 2019 και σίγουρα θα πρωταγωνιστήσει στα επερχόμενα βραβεία Oscars. Το Joker από την ημέρα που έκανε πρεμιέρα σε όλον τον κόσμο σαρώνει σε εισπράξεις και γελάει σαρδόνια ήδη για την εμπορική πορεία που διαγράφει. 

Και παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας στους κινηματογράφους των ΗΠΑ, μέσα στις πρώτες 4 ημέρες προβολής του το φιλμ του Todd Phillips κατάφερε να κάνει εισπράξεις άνω των $96 εκ. δολαρίων, καθώς άνοιξε σε 4.374 αίθουσες ανά την επικράτεια, κάτι που αποτελεί ρεκόρ Οκτωβρίου. Επομένως, ήδη μετράει τα κέρδη του μιας και καλύφθηκε το κόστος παραγωγής του που υπολογίζεται περίπου στα $60 εκ. δολάρια. 

O Joker του Joaquin Phoenix έσπασε το ρεκόρ του Venom με $80 εκ. δολάρια, ενώ διέλυσε και την επιτυχία του IT: Chapter 2 -επίσης της Warner Bros- με $91 εκατομμύρια. Για την αγορά των ΗΠΑ, όπου έκανε πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, έκανε ρεκόρ πρώτης ημέρας με σχεδόν $40 εκατομμύρια, επίτευγμα που μέχρι στιγμής κρατούσε το Halloween του 2018 ($33 εκατομμύρια). 

Για την ίδια ημέρα, το Joker έβγαλε περισσότερα έσοδα από το IT: Chapter 2, καθώς και τα Wonder Woman ($38.2 εκ.), Justice League ($38.4 εκ.) και Logan ($33 εκ.). Επίσης, πραγματοποίησε το τέταρτο μεγαλύτερο εμπορικό ντεμπούτο για ταινία με R-rated βαθμολόγηση (κατάλληλο άνω των 18).

Διαπρέπει φυσικά και διεθνώς καθώς από τις 73 χώρες όπου έκανε πρεμιέρα απέσπασε $152 εκατ. δολάρια και το σύνολο των εισπράξεων ξεπερνά τα $245.7 εκατομμύρια

Την -τριπλή- άποψή μας για το Joker μπορείτε να τη βρείτε πατώντας εδώ