George R.R. Martin: Το φινάλε του Game of Thrones δεν ήταν εντελώς πιστό

Ρίχνει τα καρφιά του για την απόφαση του HBO
05 Οκτωβρίου 2019 11:24
George R.R. Martin: Το φινάλε του Game of Thrones δεν ήταν εντελώς πιστό

Το φινάλε του Game of Thrones δεν ήταν το απόλυτο "αντίο" που περίμενε το HBO τόσο από άποψη ποιότητας όσο και από τις αντιδράσεις του κοινού, το οποίο διχάστηκε βαθύτατα. Ωστόσο, οι αποφάσεις των David Benioff και D.B. Weiss για την τηλεοπτική σειρά δεν θα πρέπει να απασχολούν τους fans των βιβλίων. 

Σε μια πρόσφατα συνέντευξή του ο George R.R. Martin ξεκαθάρισε τη θέση του και έριξε τα καρφιά του για τις αποφάσεις των προαναφερθέντων showrunners, λέγοντας εν ολίγοις πως για να είναι πιστό στο όραμά του, το HBO θα έπρεπε να επενδύσει παραπάνω χρόνο κάτι που δεν έκανε:

Το φινάλε δεν ήταν εντελώς...πιστό. Ειδάλλως θα έπρεπε να γίνουν άλλες πέντε σεζόν. 

Πρόσθεσε κιόλας τα εξής:

"Επειδή αρκετές φορές το όραμά τους με το όραμά σου δεν ταιριάζει, τότε έχεις τις φημισμένες δημιουργικές διαφορές και αυτό οδηγεί σε συγκρούσεις.

Μετά έχεις να κάνεις με άσχετα πράγματα όπως το στούντιο ή το κανάλι να ζυγίζει την κατάσταση και έχουν μια συγκεκριμένη απαίτηση που δεν έχει καμία σχέση με την ιστορία. Αυτό όμως σχετίζεται με το ότι "αυτός ο χαρακτήρας έχει υψηλή δημοφιλία για το brand οπότε ας του δώσουμε παραπάνω πράγματα να κάνει"

Αναφέρθηκε κιόλας και στο γεγονός ότι η 8η σεζόν φάνηκε βιαστική:

Αυτοί -οι showrunners- είχαν έξι ώρες για την τελευταία σεζόν. Υπολογίζω ότι τα δύο τελευταία βιβλία (The Winds of Winter και A Dream of Spring) να γεμίσουν 3000 χειρόγραφες σελίδες πριν τα τελειώσω και εάν χρειάζονται περισσότερες σελίδες και κεφάλαια και σκηνές θα τις προσθέσω. 

Συμφωνείτε με τα όσα λέει ο Martin; Πείτε μας στα σχόλια.