Η εναλλακτική post-credits σκηνή του Iron Man με αναφορά στους X-Men και Spider-Man (ΒΙΝΤΕΟ)

Την αποκάλυψε ο Kevin Feige
15 Σεπτεμβρίου 2019 20:01
Η εναλλακτική post-credits σκηνή του Iron Man με αναφορά στους X-Men και Spider-Man (ΒΙΝΤΕΟ)

Πώς θα ήταν το MCU εάν η Marvel μπορούσε να χρησιμοποιήσει από το ξεκίνημα τους Spider-Man και X-Men; Αυτό το ερώτημα απαντάει μια κομμένη σκηνή που δεν είχε βγει ποτέ στη δημοσιότητα από το Iron Man του 2008.

Ο Kevin Feige μέσω ενός μαγνητοσκοπημένου μηνύματος εμφανίστηκε στα Saturn Awards για να παραλάβει το πρώτο βραβείο Stan Lee World Builder. Επιφύλασσε, όμως, μια έκπληξη για τους τηλεθεατές καθώς έδωσε στη δημοσιότητα την εν λόγω κομμένη και εναλλακτική post-credits σκηνή του Iron Man, την οποία όπως δήλωσε "Δεν θα τη δείχναμε ποτέ σε κανέναν και την είχαμε κρύψει". 

Στην εν λόγω σκηνή φαίνεται ο Nick Fury (Samuel L. Jackson) να στέκεται σε ένα παράθυρο και να μιλάει στον Tony Stark του Robert Downey Jr. λέγοντας:

Σα να μην μας έφταναν τα ατυχήματα ακτίνων gamma, ραδιενεργά τσιμπήματα αράχνης και διαφόρων ειδών μεταλλαγμένοι, πρέπει να αντιμετωπίσω και ένα κακομαθημένο που δεν παίζει ομαδικά και θέλει να κρατήσει όλα τα παιχνίδια για τον εαυτό του. 

Η αναφορά στις ακτίνες γάμμα είναι για τον Hulk, ακολούθως τα τσιμπήματα αράχνης στον Peter Parker και οι διάφοροι μεταλλαγμένοι είναι μια αναφορά στους X-Men. Το παράξενο όλης της υπόθεσης είναι γιατί γυρίστηκε εξαρχής αυτή η εναλλακτική post credits σκηνή την στιγμή που το MCU δεν υπήρχε καν, ενώ η Marvel Studios δεν είχε πρόσβαση στους χαρακτήρες αυτούς. 

Βέβαια, μια δεκαετία μετά ο Spider-Man έκανε μια σύντομη και άκρως επιτυχημένη θητεία στο MCU, ενώ το reboot των X-Men είναι στα σκαριά, τώρα που η Disney αγόρασε τη Fox.