Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης του "Λούφα και Παραλλαγή"

Γνωστός και ως "Μπαλούρδος" ή "Αγαπούλας"
14 Σεπτεμβρίου 2019 18:39
Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Τάκης Σπυριδάκης του "Λούφα και Παραλλαγή"

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα ο ηθοποιός, σκηνοθέτης και σεναριογράφος Τάκης Σπυριδάκης σε ηλικία μόλις 61 έτων, έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Ο ηθοποιός που έγινε ευρέως γνωστός από τον ρόλο του εμβληματικού "Μπαλούρδου" στο "Λούφα και Παραλλαγή" το 1984, καθώς και ως πρωταγωνιστής στη "Γλυκιά Συμμορία" του Νίκου Νικολαΐδη, που του χάρισε και το βραβείο Ειδικής Μνείας Καλύτερου Ηθοποιού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 1983. 

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 1958 στην Αίγινα και αποφοίτησε από την Δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. 

Συμμετείχε συνολικά σε 13 ταινίες, ενώ το σκηνοθετικό του ντεμπούτο πραγματοποίησε το 1994 με την ταινία "Ο Κήπος του Θεού", στην οποία επιμελήθηκε και το σενάριο. Το φιλμ απέσπασε 7 βραβεία στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης εκείνης της χρονιάς. Ο τελευταίος κινηματογραφικός του ρόλος ήταν στο The Republic του 2015.

 

Η καριέρα του αναζωογονήθηκε, όπως δήλωσε ο ίδιος του σε συνέντευξη, με μια σειρά διαφημίσεων γνωστής εταιρίας που τον έκαναν ευρέως γνωστό. Εκεί ο Σπυριδάκης υποδύθηκε τον Πρόεδρο μιας ποδοσφαιρικής ομάδας -εμφανέστατα εμπνευσμένος από τον Μάκη Ψωμιάδη- και με την ατάκα "Αγαπούλα" έκανε τρομερή θραύση, έχοντας στο πλαί του το ταλέντο που ανακάλυψε τον "Πίου, το μαύρο πιστόλι". 

Tags: