Συνεργασία μεταξύ WarnerMedia και σκηνοθέτη των νέων Star Wars με μυθικό ποσό

Η Bad Robot του J.J. Abrams βρήκε νέα στέγη
13 Σεπτεμβρίου 2019 18:41
Συνεργασία μεταξύ WarnerMedia και σκηνοθέτη των νέων Star Wars με μυθικό ποσό

Η WarnerMedia ετοιμάζεται και αυτή να μπει στον πόλεμο των streaming υπηρεσιών και εξασφάλισε μια ταλαντούχα εταιρία παραγωγής, αλλά και έναν δοκιμασμένο δημιουργό ταυτόχρονα. Το μυθικό deal, που ετοιμαζόταν εδώ και κάμποσους μήνες, τελικά έκλεισε και η WarnerMedia ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον J.J. Abrams και την εταιρία παραγωγής Bad Robot, την οποία συνδιαχειρίζεται με την γυναίκα του Katie McGrath. 

Μέσα από τη συνεργασία αυτή ο σκηνοθέτης των Star Wars: The Force Awakens και δημιουργός του "Lost" θα παράγει ταινίες, σειρές, βιντεοπαιχνίδια και ποικίλο ψυχαγωγικό περιεχόμενο για την εταιρία κολοσσό. 

Όπως, ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταξύ Bad Robot/ J.J. και Warner ξεκινάει άμεσα και θα διαρκέσει μέχρι το 2024. Την αξία του την έχει αποδείξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια όντας ο σκηνοθέτης που αναζωογόνησε franchises όπως το Mission: Impossible, το Star Trek του 2009 και το Star Wars το 2015. 

Αν και επισήμως τα οικονομικά στοιχεία της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, αξιόπιστες πηγές του Variety μεταδίδουν πως το ύψος-μαμούθ της συμφωνίας φτάνει τα $500 εκατομμύρια, ενώ άλλες πηγές του THR λένε, αντίθετα, πως το ποσό φτάνει τα $250 εκατομμύρα. Ποσό το οποίο μπορεί να αυξηθεί εάν επιτευχθούν και διάφοροι στόχοι. 

Ακούγεται επίσης, πως η Apple του πρόσφερε το ποσό των $500 εκ. το οποίο εν τέλει αρνήθηκε, μιας και η εταιρία του Cupertino τον ήθελε αποκλειστικά δικό της, χωρίς τη δυνατότητα να ασχοληθεί με άλλα projects παράλληλα. 

Μένει να δούμε τους καρπούς που θα αποφέρει αυτή η συμφωνία μέσα στα επόμενα χρόνια.