Σχολείο στις ΗΠΑ απαγόρευσε τα βιβλία του Harry Potter επειδή περιέχουν "πραγματικά ξόρκια"

Αν και ζούμε στο 2019
04 Σεπτεμβρίου 2019 14:57
Σχολείο στις ΗΠΑ απαγόρευσε τα βιβλία του Harry Potter επειδή περιέχουν "πραγματικά ξόρκια"

Παρόλο που εδώ και δεκαετίες τα βιβλία του Harry Potter έχουν κάνει παγκόσμια θραύση, έχοντας χτίσει μια τεράστια fan base μικρών και μεγάλων. Η συγγραφέας του, J.K. Rowling λόγω των μυθιστορημάτων της έχει αποκτήσει αντιπάλους που προέρχονται από θρησκευτικούς χώρους κυρίως. Όταν το franchise βρισκόταν στο ζενίθ του άλλωστε, υπήρχαν κρούσματα απαγόρευσής τους σε διάφορες γωνιές του πλανήτη. 

Στο Τενεσί των ΗΠΑ, μια καθολική σχολή απαγόρευσε στους μαθητές της να διαβάζουν τα μυθιστορήματα του Harry Potter, αφαιρώντας τα από την πρόσφατα ανακαινισμένη βιβλιοθήκη της. Το St. Edward Catholic School πήρε αυτή την απόφαση καθώς ο πάστορας του, αιδεσιμότατος Dan Reehil, αποκήρυξε την πασίγνωστη σειρά βιβλίων επειδή περιείχαν "πραγματικά ξόρκια και κατάρες", τα οποία είναι ικανά να καλέσουν σατανικά πνεύματα στις σχολικές αίθουσες. 

Ο Reehil έκανε μια δήλωση στο Independent σχετικά με το θέμα:

Αυτά τα βιβλία παρουσιάζουν τη μαγεία τόσο με την καλή όσο και με την κακή της πλευρά, κάτι που δεν είναι αλήθεια, παρά μια πανέξυπνη πλάνη. Οι κατάρες και τα ξόρκια που υπάρχουν στα βιβλία είναι πραγματικές κατάρες και ξόρκια, τα οποία εάν διαβαστούν από έναν άνθρωπο κινδυνεύουν να καλέσουν κακά πνεύματα σε αυτόν που διαβάζει το κείμενο. 

Μάλιστα, ο αιδεσιμότατος ισχυροποιεί τη θέση του λέγοντας πως συμβουλεύτηκε και επικοινώνησε με εξορκιστές τόσο στις ΗΠΑ όσο και από το Βατικανό.

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως η εν λόγω σχολή δεν απαγόρευσε τους μαθητές από το να διαβάζουν τα βιβλία του Harry Potter στον ελεύθερό τους χρόνο. Ζήτησε, ωστόσο, ιδιαίτερη προσοχή από τους γονείς στο να καθοδηγούν σωστά τα παιδιά τους και να καταλάβουν το περιεχόμενο μέσα από το πρίσμα της πίστης τους. 

Η J.K. Rowling δεν έχει σχολιάσει ακόμα το γεγονός. 

Tags: