The Laundromat trailer | Οι Gary Oldman και Antonio Banderas σκάρωσαν ένα ‘κόλπο’ και θησαυρίζουν

Όμως η Meryl Streep βάζει σκοπό να τους ανατρέψει τα σχέδια
30 Αυγούστου 2019 12:49
The Laundromat trailer | Οι Gary Oldman και Antonio Banderas σκάρωσαν ένα ‘κόλπο’ και θησαυρίζουν

Το Netflix έθεσε σε κυκλοφορία επίσημο trailer για το επερχόμενο βιογραφικό δράμα-μαύρη κωμωδία The Laundromat την σκηνοθεσία του οποίου υπογράφει ο Steven Soderbergh, με τον Scott Z. Burns να έχει επιμεληθεί το σενάριο, και τους βραβευμένους με Όσκαρ, Gary Oldman (Darkest Hour), Meryl Streep (The Iron Lady, Sophie's Choice, Kramer vs. Kramer), και τον υποψήφιο για Χρυσή Σφαίρα, Antonio Banderas (Genius) να ερμηνεύουν κεντρικούς ρόλους εδώ.

Η όλη πλοκή εστιάζει σε μία χήρα γυναίκα, την ‘Ellen Martin’ (Streep), την ξέγνοιαστη πορεία των διακοπών της οποίας ανακόπτει ένα οικονομικό φιάσκο με θύμα την ίδια. Η ηρωίδα αποφασίζει να ερευνήσει μόνη της την υπόθεση για να ξεσκεπάσει μία ασφαλιστική εταιρεία-απάτη που κλείνει αμφιλεγόμενες συμφωνίες, κυρίως με πλούσιο κόσμο για να εισπράττει ακόμη πιο παχυλές αμοιβές.  Πίσω από αυτήν, κρύβονται οι Jürgen Mossack (Oldman) και Ramón Fonseca (Antonio Banderas) δύο καιροσκόποι δικηγόροι γνωστής φίρμας νομικών συμβούλων στην Πόλη του Παναμά. Οι συγκεκριμένοι άνδρες έχουν καταφέρει να πιάσουν την καλή λόγω των παράνομων συναλλαγών που έχουν στήσει ξεγελώντας το εύπορο πελατολόγιό τους με το επιχείρημα ότι μπορεί να γίνει ακόμη πιο ζάμπλουτο αν τους εμπιστευθούν.

Οι γοητευτικοί και στιλάτοι αυτοί κατεργαραίοι και συνεργάτες είναι εξπέρ στο να εκμεταλλεύονται διάφορα παραθυράκια του Νόμου και να παραπλανούν όσους αφελείς κάνουν το λάθος να δώσουν βάση στα λεγόμενά τους, με τους offshore λογαριασμούς να δίνουν και να παίρνουν. Έχουν στήσει έναν ξέφρενο χορό διαφθοράς από σκάνδαλα φοροδιαφυγής, δωροδοκίας, μέχρι και άλλες παρανομίες που ωστόσο υποστηρίζεται έμμεσα και από τους πιο ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του πλανήτη. Όταν η ‘Ellen’ το ανακαλύπτει αυτό διαπιστώνοντας ότι η δική της ατυχής περίπτωση φαντάζει με σταγόνα σε ωκεανό, σκοπεύει να κάνει κάτι πολύ δραστικό για να ξεμπροστιάσει του υπεύθυνους αυτής της κομπίνας!

Το cast συναπαρτίζουν επίσης οι: Jeffrey Wright (Westworld), Matthias Schoenaerts (Rust and Bone), James Cromwell (The Green Mile) και την Sharon Stone (Basic Instinct).

Το The Laundromat αναμένεται να κάνει παγκόσμιο άνοιγμα στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας, την 1η Σεπτεμβρίου του 2019, ενώ στο Netflix θα είναι διαθέσιμο από τις 18 Οκτωβρίου.