Venom 2: Ο κινηματογραφιστής του Tarantino μιλά για το πώς ανέλαβε το sequel

Και σαν να επιβεβαιώνει την επιστροφή του Woody Harrelson
29 Αυγούστου 2019 14:30
Venom 2: Ο κινηματογραφιστής του Tarantino μιλά για το πώς ανέλαβε το sequel

Η είδηση πως ο Robert Richardson θα αναλάβει για πρώτη φορά στην καριέρα του μια superhero ταινία και δη το sequel του Venom, σε σκηνοθεσία Andy Serkis,  αποτέλεσε μια μεγάλη έκπληξη. Ο βραβευμένος με Όσκαρ φωτογράφος και κινηματογραφιστής είναι πασίγνωστος στον τομέα του μιας και ευθύνεται για τα πανέμορφα πλάνα πολλών διαμαντιών του σινεμά όπως τα The Aviator, JFK, Hugo, Shutter Island, Kill Bill, Django Unchained, Inglorious Basterds, The Hateful Eight και πολλά πολλά ακόμη.

Είναι ένας από τους πιο τιμημένους και πολυβραβευμένους κινηματογραφιστές του Χόλιγουντ (3 βραβεία Όσκαρ/9 υποψηφιότητες) και συχνός συνεργάτης των Martin Scorsese και Quentin Tarantino, μάλιστα με τον τελευταίο γύρισαν μαζί το Once Upon A Time in Hollywood.

Είχε ακουστεί μάλιστα πως θα αναλάμβανε το The Batman όταν ο Ben Affleck ήταν ακόμα στο τιμόνι του project. Για ποιον λόγο όμως ανέλαβε για πρώτη φορά στην καριέρα του μια ταινία αυτού του blockbuster είδους; Ο Richardson αποκαλύπτει στη νέα του συνέντευξη στο Collider:

Σκέφτηκα, πώς "αυτό είναι κάτι που δεν έχω κάνει και θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω. Και τότε ο Andy Serkis με τον οποίο συνεργάστηκα στο Breathe, με πήρε τηλέφωνο πριν ένα μήνα και μου είπε εάν ψήνομαι και θέλω να το κάνω. Είχα δει την ταινία (Venom). Την είδα ξανά, και τότε μου έστειλε το script και του είπα ότι θα το κάνω. Θα έλεγα ναι σε κάθε περίπτωση στον Andy επειδή είναι απλά ο Andy και θεωρώ πως αξίζει. Θεωρώ πως το σενάριο του θα εκτοξεύσει την ταινία, επειδή ήδη έχει έναν αξιοσημείωτο πρωταγωνιστή τον Venom, αλλά τώρα έχει και τον Woody Harrelson, ο οποίος προφανώς θα κάνει την δική του είσοδο εκεί και θα δούμε τι άλλο θα φέρει η συνεργασία Sony Marvel. Ανυπομονώ πολύ, γιατί είναι μια τεράστια αλλαγή για εμένα. 

Ο Richardson μίλησε και για το πως θα τιμήσει την δουλειά του προηγούμενου φωτογράφου, Matthew Libatique, ούτως ώστε να μη μοιάζει "ξένη" σε σχέση με την πρώτη ταινία. 

Αναφέρθηκε κιόλας στο όνομα του Woody Harrelson. Ακόμη επίσημες ανακοινώσεις για το cast δεν έχουν γίνει αλλά η συμμετοχή του ως Carnage θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, μετά και το post credits teaser. 

Το Venom 2 θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2020.