To Metro 2033 γίνεται και επίσημα ταινία ρωσικής παραγωγής

Με πρεμιέρα το... 2022
26 Αυγούστου 2019 21:25
To Metro 2033 γίνεται και επίσημα ταινία ρωσικής παραγωγής

Το cult βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, Metro 2033, το οποίο έγινε γνωστό ευρέως και από το ομώνυμο videogame, ετοιμάζεται να γίνει και ταινία, καλύπτοντας όλα τα είδη διαδεδωμένα και μοντέρνα είδη ψυχαγωγίας. Την ανακοίνωση της ταινίας του Metro 2033 πραγματοποίησαν οι TNT-Premier Studios Company, TV-3 Channel και Central Partnership Film Company, οι οποίες αποτελούν μέρος του ομίλου Gazprom Media και έχουν αναλάβει την παραγωγή. 

Τα γυρίσματα του δημιουργήματος του Dmitry Glykhovsky θα ξεκινήσουν του χρόνου, ενώ ακόμα δεν έχει προσληφθεί σκηνοθέτης στο project ούτε έχουν βρεθεί τα ονόματα που θα στελεχώσουν το cast.

O Valery Fedorovich, ένας από τους παραγωγούς, είπε για το project:

Το βιβλίο αυτού του Ρώσου συγγραφέα έχει γίνει πασίγνωστο σε όλον τον κόσμο και έχει ενσωματωθεί στην κουλτούρα των sci-fi fans και των gamers όλου του πλανήτη. Για εμάς εδώ στην Gazprom Media Holding είναι ένα ονειρεμένο project, το πιο φιλόδοξο και μεγαλύτερο φιλμ που έχουμε κάνει ποτέ. Σκοπεύουμε να επενδύσουμε ένα μεγάλο, χωρίς προηγούμενο ποσό για την παραγωγή και την προώθηση της ταινίας τόσο εντός όσο και εκτός Ρωσίας. 

Μέχρι σήμερα το franchise του Metro αριθμεί τρία βιβλία (Metro 2033, Metro 2034, Metro 2035). Ισάριθμα είναι και τα βιντεοπαιχνίδια (Metro 2033, Metro: Last Light, Metro: Exodus) που έχουν κυκλοφορήσει στις πλατφόρμες των Xbox, PlayStation και PC και έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα ανά τον κόσμο. 

Η πρεμιέρα του Metro 2033 έχει οριστεί για τη 1η Ιανουαρίου του 2022 στη Ρωσία.