Mulan: Οι διαδηλωτές στο Hong Kong ζητούν το μποϊκοτάζ του remake της Disney

Τι συνέβη και έφτασαν σε αυτό το σημείο
18 Αυγούστου 2019 19:10
Mulan: Οι διαδηλωτές στο Hong Kong ζητούν το μποϊκοτάζ του remake της Disney

Εδώ και μερικούς μήνες στο Hong Kong βρίσκεται σε πολιτικό και κοινωνικό αναβρασμό εξαιτίας ενός αμφιλεγόμενου νόμου που θέλει να περάσει η κυβέρνηση, γεγονός που έβγαλε τον κόσμο στους δρόμους. Χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στους δρόμους της πόλης με σκοπό να διαμαρτυρηθούν και οι συγκρούσεις του κόσμου με τις αστυνομικές δυνάμεις συνεχίζονται αδιάκοπα. 

Τώρα θα αναρωτιέσται που κολλάει το live action remake της Mulan με τις πολιτικές αναταραχές; Ο συνδετικός κρίκος είναι η Liu Yifei, η οποία υποδύεται τη νέα Mulan. Η 31χρονη κινεζοαμερικανίδα ηθοποιός πήρε θέση στο θέμα αυτό και ανήρτησε ένα μήνυμα που πρώτο διέδωσε το κρατικό site "People's Daily".

Συγκεκριμένα η φωτογραφία που ανήρτησε η Yifei στο Weibo, το κορυφαίο κοινωνικό δίκτυο της Κίνας, έγραφε το εξής: "Υποστηρίζω την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, μπορείτε να με δείρετε τώρα" μαζί με το hashtag #ISupportTheHongKongPolice

Αυτή η κίνηση από την διάσημη ηθοποιό της χώρας ήταν αρκετή για να ξεκινήσει ένα κίνημα από τους διαδηλωτές που ζητά το μποϊκοτάζ της νέας Mulan και έχει πάρει διεθνείς εκτάσεις. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει το THR, λέγεται πως το μποϊκοτάζ ξεκίνησε από το nline forum Lihkg που χρησιμοποιείται από τους διαδηλωτές με σκοπό την οργάνωση διαδηλώσεων και δράσεων. 

Οι διαδηλωτές κατηγορούν τη Yifei πως με αυτό το post της υποστηρίζει την αστυνομική βία και πως τρέφει αντιδημοκρατικά αισθήματα. Τέλος, η Disney δεν έχει προβεί σε κάποια επίσημη δήλωση.

Το Mulan είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στις 27 Μαρτίου 2020.