Ακυρώνεται η κυκλοφορία του The Hunt εξαιτίας των διαδοχικών κρουσμάτων βίας στις ΗΠΑ

Στο φιλμ μια παρέα πλουσίων κυνηγά "ελεεινά άτομα" για διασκέδαση
10 Αυγούστου 2019 20:10
Ακυρώνεται η κυκλοφορία του The Hunt εξαιτίας των διαδοχικών κρουσμάτων βίας στις ΗΠΑ

Την απόφαση να ακυρώσει την κυκλοφορία του The Hunt στον απόηχο των διαδοχικών μακελειών στις ΗΠΑ, πήρε η Universal Pictures. Τα αίτια της απόφασης αυτής αποδίδονται στο γεγονός πως το σατιρικό R-rated φιλμ μπήκε στο στόχαστρο του Προέδρου Donald Trump, ο οποίος χωρίς να την κατονομάσει είπε τα εξής:

"Το φιλελεύθερο Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό στα υψηλότερα κλιμάκιά του και με μεγάλο θυμό και μίσος! Τους αρέσει να αυτοαποκαλούνται οι "Ελίτ", αλλά δεν είναι οι Ελίτ. Για την ακρίβεια είναι άνθρωποι που συχνά αντιτίθενται σθεναρά στο ότι αυτοί είναι πραγματικά οι Ελίτ. Αυτή η ταινία που έρχεται, έχει σκοπό να σκορπίσει τοξικότητα και να δημιουργήσει χάος. Αυτοί δημιουργούν την δική τους βία και μετά τα ρίχνουν στους άλλους. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ρατσιστές και είναι πολύ κακοί για την χώρα μας!"

Για την ιστορία, η ταινία πραγματεύεται μια ομάδα ελίτ πλουσίων, οι οποίοι κυνηγούν ελεεινά άτομα για την διασκέδασή τους και όπως γίνεται αντιληπτό περιέχει άφθονες σκηνές ενόπλων που πυροβολούν αθώους. Με τη σειρά της η Universal εξέδωσε ανακοίνωση όπου αναφέρει:

Μετά από πολλή σκέψη, το στούντιο αποφάσισε να ακυρώσει την κυκλοφορία της ταινίας. Στεκόμαστε στο πλευρό των δημιουργών και θα συνεχίσουμε να διανέμουμε ταινίες σε συνεργασία με τολμηρούς και οραματιστές δημιουργούς, όπως αυτούς που σχετίζονται με το σατιρικό κοινωνικό θρίλερ. Αντιλαμβανόμαστε, ωστόσο, ότι αυτή δεν είναι η σωστή συγκυρία να κυκλοφορήσουμε το εν λόγω φιλμ. 

Να αναφέρουμε πώς το The Hunt είναι σε παραγωγή των Universal Pictures και Blumhouse Productions (The Purge, Get Out), σε σκηνοθεσία Craig Zobel και σενάριο των Damon Lindelof και Nick Curse. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τις Hilary Swank, Emma Roberts και Betty Gilpin.