Το Hobbs & Shaw κυριαρχεί στο καλοκαιρινό box office

Την ώρα που το The Lion King σπάει κι άλλα ρεκόρ
08 Αυγούστου 2019 17:28
Το Hobbs & Shaw κυριαρχεί στο καλοκαιρινό box office

Μετά το πρώτο Σαββατοκύριακο στις αίθουσες το spinoff του Fast & Furious franchise συνεχίζει την εμπορική του πορεία με τέρμα τα γκάζια. Σύμφωνα με το Box Office Mojo αλλά και το ρεπορτάζ του Forbes, το Hobbs & Shaw έφερε την απαραίτητη τονωτική ένεση στο box office και ξεπέρασε τα $247 εκατομμύρια εισπράξεις παγκοσμίως.

Τα $83 εκ. έγιναν στους αμειρκάνικους κινηματογράφους και τα υπόλοιπα $164 εκ. στις διεθνείς αγορές εκεί όπου το franchise πατάει πολύ πιο γερά στα πόδια του. Βέβαια, μια τέτοιου βεληνεκούς σε budget περιπέτεια πρέπει να συνεχίσει σε αμείωτο ρυθμό για να αποδειχθεί μεγάλη επιτυχία μακροπρόθεσμα. Έχουν ακόμη μερικές εβδομάδες μπροστά τους οι Dwayne Johnson και Jason Statham για να βγάλουν αρκετά παραπάνω από τα $200 εκ. που κόστισε η παραγωγή. 

Σε καλή μοίρα βρίσκεται και το Once Upon A Time in Hollywood. Το 9ο φιλμ του Quentin Tarantino αναμένεται να ξεπεράσει τα $100 εκ. εισπράξεις στις ΗΠΑ και ακόμα δεν έχει κάνει πρεμιέρα σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα στην χώρα μας θα κάνει πρεμιέρα από τις 22 Αυγούστου. 

Το Scary Stories to Tell in the Dark της Lionsgate βρέθηκε στην 4η θέση στο box office των ΗΠΑ και μετράει πάνω από $16 εκ. σε εισπράξεις, ενώ ακριβώς απο πάνω στην 3η θέση βρίσκουμε την live-action βερσιόν της Ντόρας της Μικρής Εξερευνήτριας με τίτλο "Dora and the Lost City of Gold". Μέχρι στιγμής η ταινία με την Isabela Moner μετράει πάνω από $20.5 εκατομμύρια. 

Την ίδια ώρα το remake του The Lion King συνεχίζει ακάθεκτο και έχοντας μπει στο κλαμπ των ταινιών του $1 δισ. πλέον φτάνει τα 1.25 δισ. δολάρια.