Το Joker του Joaquin Phoenix είναι "κινηματογραφικό επίτευγμα"

Νέες δηλώσεις από τον υπεύθυνο του φεστιβάλ του Τορόντο
07 Αυγούστου 2019 13:42
Το Joker του Joaquin Phoenix είναι "κινηματογραφικό επίτευγμα"

Μια από τις αναμενόμενες ταινίες του 2019 είναι αυτή του Joker με πρωταγωνιστές τους Robert De Niro, Joaquin Phoenix και Zazie Beetz. Την standalone ιστορία του δημοφιλούς χαρακτήρα που θα καταφθάσει στις αίθουσες τον ερχόμενο Οκτώβριο την σκηνοθετεί ο Todd Phillips, ο οποίος έχει αναλάβει και το σενάριο παρέα με τον Scott Silver.

Η ταινία θα κάνει την πρεμιέρα της στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας αυτό το μήνα και στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο τον Σεπτέμβριο. Ο Cameron Bailey, ο οποίος είναι συν-επικεφαλής και καλλιτεχνικός διευθυντής για το Φεστιβάλ του Τορόντο, είδε ήδη την ταινία και ενθουσιάστηκε.

https://i.imgur.com/l41bz6d.jpg

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Toronto Sun, ο Bailey είπε:

Η ταινία είναι καταπληκτική και αξίζει να προβληθεί στη μεγαλύτερη σκηνή του φεστιβάλ. Η ιστορία απομακρύνεται από το αρχικό υλικό των κόμικς και είναι πραγματικά πρωτότυπη. Δεν βασίζεται σε μια υπάρχουσα ιστορία, έχει έναν από τους κορυφαίους ηθοποιούς του σύγχρονου κινηματογράφου, τον Joaquin Phoenix μαζί με τον Robert De Niro, οποίος είναι επίσης ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς.

Έχει ένα ενδιαφέρον τόνο και προσέγγιση, έχει τοποθετηθεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και του ’80 και αισθάνεσαι πως πράγματι έγινε τότε. Έχει ένα άρωμα στη σκηνοθεσία του που μοιάζει με τις ταινίες του Martin Scorsese, ένα αίσθημα ότι είναι ένα επίτευγμα υψηλού επιπέδου.

Το JOKER θα κάνει πρεμιέρα στις 3 Οκτωβρίου 2019 στους ελληνικούς κινηματογράφους.