Robert Downey Jr.: H ζωή μετά τον Iron Man και το MCU [ΒΙΝΤΕΟ]

Προσπαθεί να απομακρυνθεί από την περσόνα του Tony Stark
15 Ιουλίου 2019 19:54
Robert Downey Jr.: H ζωή μετά τον Iron Man και το MCU [ΒΙΝΤΕΟ]

Μας είπε πως μας "αγαπάει 3000" και στο Avengers: Endgame έκλεισε έναν τεράστιο κύκλο και έναν ρόλο που θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο επιτυχημένα castings στην ιστορία του Χόλιγουντ. Πώς είναι η ζωή για τον Robert Downey Jr. τώρα που η θητεία του ως Iron Man και Tony Stark της καρδιάς μας έληξε μια για πάντα; 

Σε μια νέα του συνέντευξη στο THR και συγκεκριμένα στο "The Off Camera Show" ο διάσημος ηθοποιός ανοίχτηκε για την μετά-Marvel εποχή της καριέρας του και μίλησε για την αφάνταστη κατά τον ίδιο επιτυχία που σημείωσε ως ο πατριάρχης του MCU. 

Εξήγησε πόσο εύκολο είναι η περσόνα του Tony Stark και του Downey Jr. να μπλεχτούν:

Στην αρχή, με το να δημιουργήσω και να συνεργαστώ με τον Tony Stark και το Marvel Universe... και να είμαι ένας καλός υπάλληλος, αλλά να μπορώ να ξεφεύγω και λίγο και να είμαι δημιουργικός και να μπορώ να κάνω όλες αυτές τις συνεργασίες, ήταν μια περίοδος που...πώς το λένε; Το σκυλί άρχιζε να μοιάζει με το αφεντικό του.

Παραδέχτηκε ότι έφτασε σε ένα σημείο που έπρεπε να μην αφήσει τον εαυτό του να γίνει σαν τον ρόλο που υποδυόταν και βασίστηκε στις υποκριτικές του γνώσεις και συγκεκριμένα μια μέθοδο που λέγεται αισθητική αποξένωση.

Δεν είμαι η δουλειά μου. Δεν είμαι αυτό που έκανα με εκείνο το στούντιο. Δεν είμαι εκείνη η περίοδος όπου έπαιζα αυτόν τον χαρακτήρα. Και δεν είναι το καλύτερο πράγμα γιατί το παιδί μέσα μας θέλει να είναι σε φάση "τρα λα λα και τρα λα λό". 

Χάρη στο συμβόλαιό του, ο Downey έβγαλε πάνω από $50 εκατομμύρια για το The Avengers, ενώ στο Infinity War τα συνολικά έσοδά του άγγιξαν τα $75 εκατομμύρια. Όντας ο πιο ακριβοπληρωμένος αστέρας του MCU, χωρίς να αναφέρεται στον μισθό του άμεσα, αποκάλυψε πως βρίσκεται σε αχαρτογράφητα νερά πλέον:

Πάντα αισθάνεσαι πως εξαρτάσαι από κάτι που φαντάζει δεδομένο. Είναι το πιο κοντινό πράγμα που έχω ζήσει σε εισοδηματίας. 

Αυτόν τον καιρό έχει στα σκαριά το κινηματογραφικό reboot του Dr. Dolittle όπου θα πρωταγωνιστήσει κιόλας, καθώς και το Sherlock Holmes για το 2021. Βέβαια, ακόμα δεν έχει δει πραγματικά τι θα κάνει στο μέλλον, ούτε κάποιον τον πιέζει να το κάνει. 

Μετά από 11 χρόνια στη στολή του Iron Man, δικαιολογείται να θέλει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τον ρόλο αυτό, τόσο σαν "RDJ" όσο και για το καλό της καριέρας του.  Επομένως, τι καλύτερο φυσικά από το να πάρει το χρόνο που του αναλογεί και να απολαύσει τους καρπούς των κόπων του. Δείτε τα αποσπάσματα της συνέντευξής του παρακάτω: