Star Wars: Ο Mark Hamill επιβεβαιώνει πώς θα εμφανιστεί στο The Rise of Skywalker

O "Luke Skywalker" μιλά για την τελευταία του εμφάνιση στο saga
23 Ιουνίου 2019 12:54
Star Wars: Ο Mark Hamill επιβεβαιώνει πώς θα εμφανιστεί στο The Rise of Skywalker

Δεν χωρά αμφιβολία πως ένα από τα πιο πολυσυζητημένα σημεία του The Last Jedi ήταν ο ρόλος του Luke Skywalker, ο οποίος εμφανίστηκε στην αρχή σαν ράκος και αυτοεξόριστος, δηλαδή στο ναδίρ της ζωής του. Προς το τέλος εξυψώθηκε και απάντησε στο κάλεσμα της Αντίστασης, καθώς θυσιάστηκε με σκοπό να φέρει την ελπίδα στον γαλαξία. Επομένως με τον τρόπο που "έφυγε" το ενδεχόμενο μιας επιστροφής του από τον...άλλο κόσμο του Force έμενε ανοιχτό. 

Ο Mark Hamill σε μια νέα του συνέντευξη στο Associated Press αναφέρθηκε στην επιστροφή του Luke στο Star Wars: The Rise of Skywalker:

AP: Θα είναι αυτή η τελευταία σας εμφάνιση στο Star Wars;

MH: Σίγουρα το ελπίζω (γέλια).

AP: Γιατί; 

MH: Λοιπόν, επειδή μου δόθηκε ένα φινάλε στην προηγούμενη ταινία. Το γεγονός πως εμπλέκομαι με οποιαδήποτε ιδιότητα είναι μόνο λόγω αυτής της ιδιόρρυθμης πτυχής της μυθολογίας του Star Wars, όπου εάν είσαι Jedi μπορείς να επιστρέψεις σαν Force Ghost.

Με αυτά τα λόγια ο εμβληματικός ηθοποιός επιβεβαίωσε τόσο το ότι θα είναι οριστικά η τελευταία του εμφάνιση ως Luke, αλλά και το πώς θα εμφανιστεί στο Episode 9. Όπως είχαμε δει στα αποκαλυπτικά στιγμιότυπα του Vanity Fair πριν ένα μήνα, ο Luke ήταν σε ένα από αυτά και η εμφάνισή του περέπεμπε στο γεγονός πως θα τον ξαναδούμε ως Force Ghost, πιθανότατα να συμβουλέψει τη Rey στην τελευταία της περιπέτεια. 

Σε σκηνοθεσία J.J. Abrams στο The Rise of Skywalker πρωταγωνιστούν οι: Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Mark Hamill, Billy Dee Williams, Anthony Daniels, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Keri Russell, Billie Lourd, Naomi Ackie, Richard E. Grant.

Το Star Wars: The Rise of Skywalker θα κάνει πρεμιέρα στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 19 Δεκεμβρίου 2019.